Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρούνται οι θετικές ενδείξεις για την αγορά

Συντηρούνται όλες εκείνες οι θετικές ενδείξεις που συνηγορούν σε περαιτέρω ενίσχυση του FTSE 20. Θέμα χρόνου κρίνεται η αντίδραση των 5 ισχυρότερων τραπεζικών μετοχών, ενώ αιχμή ανόδου θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι... ”συνήθεις ύποπτοι” Alpha, Eurobank και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σημαντικό είναι το περιθώριο αντίδρασης για το δείκτη ”υψηλής κεφαλαιοποίησης” και είναι δυνατόν να οδηγήσει το Γ.Δ. στην καταγραφή νέας ”μέγιστης τιμής”.

Για τις 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές είναι θέμα χρόνου η αντίδρασή τους με πιθανότατη την κίνησή τους προς την ”υψηλή τιμή”, ενώ κρίνοντας από τις συναλλαγές των τελευταίων 2 συνεδριάσεων, την αιχμή αυτής της ανόδου θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι Alpha, Eurobank και Εθνική.

Για την Alpha, απαιτείται σήμερα η διάσπαση των 25,88 ευρώ, των 22,92 για την Εθνική και των 17,32 για τη Eurobank.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ ίσως συνεχισθούν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις προς τα 14,10 ευρώ, πλην όμως, μεσοπρόθεσμα η έκθεση της Credit Suisse ανεβάζει σαφώς υψηλότερα τον πήχη.

Το ενθαρρυντικό είναι πως από τη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση πληθαίνουν οι μετοχές με ”ανοδική διάθεση”.

Θα επιμείνουμε σήμερα στους Ακτωρ, Παντεχνική, λόγω της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον όμιλο, αλλά και στους Αλουμινίον της Ελλάδος, Μαίλης, Φουρλή, Ελινόιλ, Revoil, Informatics, Κορασίδης, Cyclon, και ορισμένων ακόμη.

Σημείωση: Σε μια κίνηση, που μακροπρόθεσμα εγγυάται τα αποτελέσματα από την οικονομική διαχείριση των ΔΕΚΟ, θα σταθούμε σήμερα.

Η τοποθέτηση του τέως εισαγγελέα το Αρειου Πάγου, Ευ. Κρουσταλάκη στο Δ.Σ. της ΔΕΗ αποτελεί κατά την εκτίμησή μας το σημαντικότερο μήνυμα διαφάνειας που αποστέλλεται, τόσο στον απλό φορολογούμενο, όσο και σε όλους εμάς τους επενδυτές.

Για αυτό από σήμερα θεωρούμε μετοχή σηματωρό της τάσης του FTSE 20 και τη ΔΕΗ, καθώς λόγω της αυξημένης βαρύτητας και του σταθερού ρυθμού ανάπτυξης μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της θέσης του FTSE 20.

Το γεγονός, ότι με συναλλαγές 1,3 εκατ. τεμαχίων ”κατάφερε” να κρατήσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, κρατά τον τίτλο στο προσκήνιο με πρώτη ”αντίσταση” τη χθεσινή υψηλή τιμή των 12,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v