Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, το νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το Κυπριακό, το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, το νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το Κυπριακό, το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τετάρτης.

Κυπριακό: Πολύωρη μεταμεσονύχτια μάχη μεταξύ 15 χωρών δόθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να περάσει το ψήφισμα της Βρετανίας πριν από τα δημοψηφίσματα του Σαββάτου στην Κύπρο, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Δημόσιο: Δέσμη αντιγραφειοκρατικών μέτρων που στόχο έχουν να διευκολύνουν τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, να περιορίσουν την τριβή επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τις χρονοβόρες κρατικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Οικονομική Πολιτική: Στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της οικονομίας που άφησε κληρονομιά η προηγούμενη κυβέρνηση αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή, που μεταξύ άλλων σημειώνει ότι οι τρεις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής είναι ανεργία, επενδύσεις και σπατάλες.

Το Βήμα αναφέρει σχετικά πως ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε χθες τις προεκλογικές εκτιμήσεις για την οικονομία, ενώ η Ημερησία επισημαίνει πως η κυβέρνηση αναθεωρεί τον αρχικό στόχο για αύξηση του ΑΕΠ φέτος, χαμηλώνοντας τον πήχη της ανάπτυξης στο 3,7%.

Νέο, δικαιότερο και σταθερό φορολογικό σύστημα, από την εφετινή χρήση, αντιμετώπιση της ανεργίας, διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και σύνεση σε όλα τα μεταρρυθμιστικά βήματα που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση προανήγγειλε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με το Κέρδος.

Αισθητή υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης από το 2004 προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας, αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως το συγκεκριμένο γεγονός θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομική πολιτική και φυσικά στην οικονομία.

Εγκαταλείπει η κυβέρνηση τους χαμηλούς τόνους και μιλά για μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για απόκρυψη της πραγματικότητας, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την Εξπρές ο υπουργός Οικονομίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Φοροελαφρύνσεις που ενδεχομένως να αφορούν και στα εισοδήματα του 2004, αλλά και επανεξέταση των περίπου 900 φοροαπαλλαγών ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τα Νέα από την πλευρά τους αναφέρουν πως η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις προανήγγειλε νέο χαράτσι, με κατάργηση φοροαπαλλαγών και περικοπή δημοσίων δαπανών.

Καταθέσεις: Το 4,5% των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών έλαβε την άγουσα προς το εξωτερικό μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τουρισμός: Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό προβλέπει στο πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Προς νέα διοίκηση αλλά και νέο διαγωνισμό πώλησης βαίνει η Ολυμπιακή, αναφέρει η Καθημερινή.

Προοδευτική: Έργο στη Ρουμανία θα πραγματοποιήσει η Προοδευτική, κόστους περίπου 25 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Sex Form: Δύο ομολογιακά δάνεια για την αποπληρωμή υφιστάμενων χρεών εκδίδει η Sex Form, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

IKEA: Με στόχο την άμεση κατάκτηση μεριδίων στην αγορά οικιακού εξοπλισμού και την πραγματοποίηση πωλήσεων 100 εκατ. ευρώ στο πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας του, ανοίγει επισήμως τις πύλες του στις 22 Απριλίου το πρώτο αθηναϊκό κατάστημα ΙΚΕΑ από τον όμιλο Φουρλή, τονίζει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v