Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διερευνητικές” πτήσεις στις 2.500

Με αυξημένες συναλλαγές, ολοκληρώθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης η προσπάθεια ”διερεύνησης” της περιοχής πάνω από τις 2.500 μονάδες. Η μερική στη συνέχεια ”κάλυψη” του ”κενού” μεταξύ 2.485-2.495 μονάδων επιβεβαιώνει την τεχνικότητα της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διερευνητικό το πρώτο ημίωρο, σταθεροποιητική η συνέχεια.

Μία πρώτη ”ανίχνευση” του επιπέδου υψηλότερα των 2.500 μονάδων, πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 11.30, με τις συναλλαγές να ανέρχονται σε 27,18 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και δευτερευόντως ΔΕΗ και τράπεζες.

Έχοντας αφήσει ένα ”κενό” ο Γ.Δ., μετά το χθεσινό κλείσιμο στις 2.485 μονάδες, θα πρέπει για τη συνέχεια να επιχειρηθεί εν μέρει κάλυψή του.

Με ήπιο όμως, και προσεχτικό τρόπο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η συνολικότερη φορά της αγοράς.

Το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης, χαμηλότερα και των 2.490 μονάδων, με την προϋπόθεση ότι θα αυξηθούν οι συναλλαγές, θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότατο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τη μικρή υποχώρηση δεικτοβαρών μετοχών, για παράδειγμα της Alpha, η μετοχή της οποίας εμφανίζει βραχυπρόθεσμα, ”εικόνα” πιο αδύνατη από αυτήν της Εθνικής και Eurobank.

Εάν η σχετική διαδικασία διόρθωσης – σταθεροποίησης ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικές πιέσεις, θα πρέπει να αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη του Γ.Δ., ίσως και πάλι πάνω από τις 2.500 μονάδες.

Αυξημένες συναλλαγές που συντηρούν δυναμική αντίδρασης καταγράφεται για μετοχές εταιριών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με ενδεικτική την περίπτωση της Microland, Fashion Box, Υγεία, Ιλυδα, αλλά και μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως Intralot, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και άλλων.

Το ζητούμενο στη σημερινή – αυριανή συνεδρίαση είναι η σταθεροποίηση της αγοράς υψηλότερα των 2.485 μονάδων, ούτως ώστε να παραμένει σε ”επαφή” με το εύρος των 2.490-2.505 που αποτελεί και την άμεση περιοχή ”αντίστασης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v