Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αναμένονται δείγματα γραφής νέων διοικήσεων

Στις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις κρατικές επιχειρήσεις αναφέρεται η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση (21/04/2004), σημειώνοντας πως αναμένει τα πρώτα δείγματα των αποφάσεων των νέων διοικήσεων.

Π&Κ: Αναμένονται δείγματα γραφής νέων διοικήσεων
Τις διοικητικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση σε κρατικές επιχειρήσεις επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Εβδομαδιαία της Στρατηγική με ημερομηνία 21 Απριλίου 2004.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως το θέμα της ”διοίκησης” αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος αξιολόγησης που έχει υιοθετήσει, ενώ συμπληρώνει πως στην παρούσα φάση είναι πολύ νωρίς να διεξάγει συμπεράσματα αναφορικά με την ”ποιότητα” των νέων στελεχών.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θα πρέπει να φανούν τα πρώτα δείγματα των αποφάσεων των νέων διοικήσεων, αν και επισημαίνει τις θετικές πρώτες ενδείξεις από τη νέα διοίκηση της Εθνικής όσον αφορά στην αλλαγή της οργανωτικής δομής, καθώς και το γεγονός ότι η εξερχόμενη διοίκηση του ΟΠΑΠ είχε μια επιτυχημένη πορεία.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 80% σε μετοχές, εκ του οποίου 40% αφορά σε τίτλους του εξωτερικού.

Αναφορικά με την εβδομάδα που πέρασε η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Σοφοκλέους παρέμεινε αμετάβλητη στο πλαίσιο του σταθερά μειουμένου όγκου συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως τα κέρδη στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ αντιστάθμισαν τις απώλειες που κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις προτάσεις της αναφορικά με τις διοικητικές αλλαγές στις εισηγμένες κρατικές εταιρίες.

Τέλος, σημειώνεται πως στη λίστα των top picks της χρηματιστηριακής συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι των: Eurobank, Intralot, Τιτάν, Folli Follie και Γερμανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v