Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SelasNet: Το consensus για τρίμηνο Alpha - Εθνική

Tις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα συγκέντρωσε η SelasNet. Τι προβλέπουν για τα κέρδη, τα καθαρά έσοδα απο τόκους και προμήθειες, τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων.

SelasNet: Το consensus για τρίμηνο Alpha - Εθνική
Τις εκτιμήσεις εγχώριων χρηματιστηριακών εταιριών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα συγκέντρωσε η SelasNet, η οποία εφεξής εντάσσει σταθερά στη δραστηριότητά της τη συγκέντρωση και αρχειοθέτηση των εκτιμήσεων των αναλυτών όχι μόνον για τα ετήσια, αλλά και για τα τριμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών, τα οποία καταχωρούνται στο on line database εκτιμήσεων που διαθέτει.

Ειδικότερα, για την Alpha Bank οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 ΑΧΕ καταλήγουν στην πρόβλεψη ότι το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα α΄ τριμήνου θα διαμορφωθεί στα 329,615 εκατ. ευρώ, συνιστώντας αύξηση της τάξης του 19,40% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των 276,110 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το αποτέλεσμα χρηματοοικονομικών πράξεων της Alpha Bank αναμένεται στα 15,578 εκατ. ευρώ, έναντι του αντίστοιχου ποσού των 34,510 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2003, εμφανίζοντας πτώση 54,90%.

Εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων, προ δικαιωμάτων μειοψηφίας της Alpha Bank αναμένεται να διαμορφωθούν στα 112,614 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 20,60% σε σχέση με το ποσό των 93,350 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο 27,60% στα 77,304 εκατ. ευρώ, έναντι 60,570 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι τα ιστορικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της Alpha Bank για το α΄ τρίμηνο του 2003 είναι αναμορφωμένα.

Στην on line βάση δεδομένων προβλέψεων κερδοφορίας της SelasΝet για την Alpha Bank συμμετείχαν οι: EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή, Kappa Χρηματιστηριακή, Marfin Ελληνική Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή.

Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 ΑΧΕ καταλήγουν στο ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 474,650 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 15,40%, έναντι των 411,210 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το αποτέλεσμα των χρηματοοικονομικών πράξεων της Εθνικής Τράπεζας εκτιμάται στα 20,397 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 36% σε σχέση με τα 31,850 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου του 2003.

Τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 27,90%, στα 142,452 εκατ. ευρώ, από τα 111,360 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Στην on line βάση δεδομένων προβλέψεων κερδοφορίας της Selasnet για την Εθνική Τράπεζα, συμμετείχαν οι Alpha Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Kappa Χρηματιστηριακή και Π&Κ Χρηματιστηριακή.

* Οι πλήρεις εκτιμήσεις της SelasNet για τις δύο τράπεζες δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v