Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ

Σε φάση συσσώρευσης βρίσκονται οι αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ, γεγονός το οποίο δεν αναμένουν να αλλάξει δραματικά στην σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο αισιοδοξία γεννούν τα θετικά νέα από την Αμερική σε επίπεδο εταιρικής κερδοφορίας. Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ και Coca- Cola.

Σταθεροποίηση ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για την σημερινή συνεδρίαση: Θετικό άνοιγμα της Σοφοκλέους περιμένουν οι αναλυτές της Marfin Analysis λόγω του θετικού κλίματος στις αμερικανικές αγορές και των θετικών εταιρικών νέων που σε πολλές περιπτώσεις ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως χθες η αγορά επιφύλαξε θετική έκπληξη στους επενδυτές καθώς κινήθηκε ανοδικά κυρίως λόγω του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους τίτλους των ΟΠΑΠ και Coca- Cola.

Η Eurobank Securities τονίζει ακόμα πως το ενδιαφέρον για τους παραπάνω τίτλους ενδεχομένως να μην διατηρηθεί, γεγονός που θα στέψει τα βλέμματα των επενδυτών στην απόδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών, για τις οποίες εκτιμά πιθανή την επικράτηση των σταθεροποιητικών τάσεων. Σταδιακά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό τομέα, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, τονίζει επίσης η χρηματιστηριακή.

Σε φάση συσσώρευσης βρίσκονται οι αγορές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, γεγονός το οποίο δεν αναμένει να αλλάξει δραματικά στην σημερινή συνεδρίαση.

Κρίσιμο για την πορεία της σημερινής συνεδρίαση σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ είναι η διατήρηση ή μη του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Coca- Cola, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στην χθεσινή άνοδο της Σοφοκλέους.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ δεν αποκλείει την ύπαρξη φαινομένων κατοχύρωσης κερδών ειδικά εάν διατηρηθεί η αδυναμία στις ευρωπαϊκές αγορές.

Εξάλλου, η αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία της μετοχής της ΕΥΔΑΠ σημειώνουν πως υπάρχουν ενδείξεις για ανοδική κίνηση της, ενώ τοποθετούν την πρώτη αντίσταση στα 6,34 ευρώ.

Τι έγινε χθες: Κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 0,76% κλείνοντας στις 2.485,02 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis ο ΟΠΑΠ κέρδισε 9,32% με αυξημένους όγκους συναλλαγών έπειτα από θετική έκθεση για την προβλεπόμενη κερδοφορία του οργανισμού. Επίσης ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Coca- Cola κερδίζοντας 2,91%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v