Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επανήλθαν οι πωλητές στις τράπεζες

Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες ευρωαγορές συνεχίζουν να κινούνται με μικρά κέρδη, οι πωλητές επέστρεψαν στο ΧΑ, με πρώτη επιλογή τις τράπεζες. Μεγαλύτερες απώλειες από τον κλάδο σε Πειραιώς, EFG και ΕΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Η Σοφοκλέους αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες και έδωσε τον πρώτο λόγο στους πωλητές. Έτσι, και ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με μικρά κέρδη, ο Γ.Δ. στο Χ.Α. έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και μάλιστα λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 βρίσκεται και στο χαμηλό ημέρας των 3.424,47 μονάδων, με απώλειες 0,42%, ενώ ο τζίρος ακουμπά στα 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,5 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί θετικό το γεγονός ότι σήμερα η Σοφοκλέους αλλάζει τη συμπεριφορά των προηγούμενων ημερών και ανεξαρτητοποιείται προς το αρνητικό σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η εικόνα για τον Γ.Δ. θα ήταν σαφώς χειρότερη, αν Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και MPB δεν σημείωναν τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη.

Η κατάσταση στη μεσαία και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση παραμένει απονευρωμένη και πολλά θα κριθούν μετά τις 14:00, όταν θα επανεισαχθούν στο σύστημα εντολές από τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό, ενώ το -1,36% του τραπεζικού δείκτη έναντι του -0,42% του Γ.Δ. δείχνει τον μέχρι στιγμής αρνητικό πρωταγωνιστή ημέρας.

Ήδη, με μεγάλες απώλειες κινούνται Εθνική και Eurobank και με ακόμη μεγαλύτερες, που ξεπερνούν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, η Πειραιώς, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη με μεγάλες απώλειες κινείται μόνο η Βιοχάλκο.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καλό θα είναι ο Δείκτης να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 3.411 μονάδων και, στη χειρότερη περίπτωση, των 3.404 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v