Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola 3Ε: Νέα τιμή στα 20 ευρώ από Εθνική-Π&Κ

Στα 20 από 19,5 ευρώ μπορεί να ενισχυθεί η τιμή-στόχος της Εθνικής-Π&Κ για τη μετοχή της Coca Cola 3E μετά την εξαγορά της Socib στην Ιταλία. Πώς αποτιμάται το deal. Τα οφέλη και οι συνέργιες.

Coca Cola 3Ε: Νέα τιμή στα 20 ευρώ από Εθνική-Π&Κ
Στα 20 από 19,5 ευρώ μπορεί να ενισχυθεί η τιμή-στόχος της Εθνικής-Π&Κ για τη μετοχή της Coca Cola 3E μετά την εξαγορά της Socib στην Ιταλία.  

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η επίδραση στα μεγέθη της ελληνικής εταιρίας το 2008 αναμένεται να είναι οριακή, λόγω αυξημένων λειτουργικών και επιτοκιακών δαπανών. Ειδικότερα, η Εθνική-Π&Κ αναπροσαρμόζει την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους στο 1,38 ευρώ από 1,37 ευρώ.

Ωστόσο, για το 2009, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα βελτιώσει την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή από 1,48 ευρώ στο 1,55 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Εθνική-Π&Κ, η Coca Cola 3Ε έχει ήδη παρουσία στο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου, μέσω της Fonti del Vulture. Ως εκ τούτου, αναμένεται να προκύψουν σημαντικές συνέργιες από την εξαγορά, μέσω καλύτερης διαχείρισης του τμήματος πωλήσεων και μείωσης λειτουργικών δαπανών και των δύο εταιριών.

Παράλληλα, σημειώνει η χρηματιστηριακή, η επέκταση στη νότια Ιταλία καθιστά την Coca Cola λιγότερο ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες στη χώρα, λόγω του θερμότερου κλίματος που επικρατεί στα νότια της χώρας.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "equalweight" για την εταιρία.

Έξάλλου θετικές προοπτικές "βλέπουν" από το συγκεκριμένο deal τόσο η UBS όσο και η Citigroup, τονίζοντας ότι θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v