Βρήκε... αντανακλαστικά η Σοφοκλέους

Τα θετικά μηνύματα από τις αγορές και το πετρέλαιο ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον (και) στη Σοφοκλέους, όπου με "βαρέα άρματα" επιχειρείται η εκπόρθηση του οχυρού των 3.400 μονάδων.  Πρωταγωνιστές 3Ε, MPB, ΜΥΤΙΛ και ΕΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Η εκπόρθηση του οχυρού των 3.400 μονάδων επιχειρείται με τα "βαρέα άρματα".

Η νέα σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου που έφερε τον "μαύρο χρυσό" χαμηλότερα των 120 δολαρίων ανά βαρέλι δίνει καύσιμο ανόδου στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο DAX καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 2,5%) και βέβαια στην κίνηση αυτή δείχνει να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, έχοντας επικεφαλής τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους.

Είναι ενδεικτικό ότι 20΄ πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης ο FTSE καταγράφει κέρδη 1,94%, έναντι 0,64% του FTSEM και 0,36% του FTSES. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι από τους τίτλους του 20άρη, με οριακές απώλειες κινούνται μόνο ο ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ο τίτλος της Intralot.

Αντίθετα, κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων για την Coca Cola και των τριών ποσοστιαίων μονάδων για την Κύπρου και την MPB. Επίσης, κέρδη μεγαλύτερα του 2% για τη Βιοχάλκο, τον Μυτιληναίο, τον ΟΤΕ, την Εθνική και το Τ.Τ., ενώ με λιγότερα κέρδη αλλά με θετικό πρόσημο κινούνται και οι υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που ο τίτλος της Εθνικής επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 31,4 ευρώ, μπορεί να δώσει minimum κίνηση προς τα 32 ευρώ.

Στο 2 προς 1 η διαμορφούμενη, μέχρι στιγμής, αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, ενώ αργά αλλά σταθερά αυξάνεται η διάθεση καταγραφής αξιοπρόσεκτων ημερήσιων κερδών  και παρατηρείται σχετική διάθεση σε επιμέρους μετοχές να αυξήσουν και τις ημερήσιες συναλλαγές τους.

Στους πρωταγωνιστές ημέρας και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς από τα συνολικά 162 εκατ. ευρώ τζίρου τα 49,5 εκατ. αφορούν σε πακέτα.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι, ει δυνατόν, το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 3.413 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αναμέτρησης με τη δύσκολη ζώνη των 3.451 - 3.600 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v