Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ευρωπαϊκή άνοδος με επιλεκτικό ενδιαφέρον

Ανοδικός μέχρι στιγμής βηματισμός, ουσιαστικά ακολουθώντας την κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που όμως δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση των συναλλαγών. Το όποιο ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Συνεδρίαση ήπιων βηματισμών, που ουσιαστικά ακολουθεί την κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ ο τζίρος παραμένει εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα.

Δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης η μικτή αξία συναλλαγών μόλις και ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία όμως τα 12 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 53.340 τεμάχια του Τιτάνα στα 24,3 ευρώ, 95.880 τεμάχια της ΔΕΗ στα 18,56 ευρώ, 97.410 των ΕΛΠΕ στα 8,30 ευρώ, 201.050 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 23,34 ευρώ, 576.960 της MIG στα 4,58 ευρώ, 242.000 τεμάχια της Euromedica στα 5,48 ευρώ και 25.000 τεμάχια της Εθνικής στα 31,06 ευρώ.

Ξεκινώντας από τους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι ανεξαιρέτως κινούνται στο πράσινο και μάλιστα ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η MIG, η Πειραιώς, το Τ.Τ. και η Alpha Bank εμφανίζονται με κέρδη μεγαλύτερα 1%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE, με αξιοσημείωτα κέρδη η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η Coca Cola, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Intralot, ο Μυτιληναίος και ο ΟΤΕ. Αντίθετα, στο κόκκινο μόνο ο τίτλος του Τιτάνα, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Ο Γ.Δ. λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης έχει αναρριχηθεί στις 3.386,96 μονάδες με κέρδη 0,74%, ενώ η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1 και δεκάδες τίτλοι και σήμερα μέχρι τώρα με μηδενικές συναλλαγές.

Τέλος, από τους λίγους αξιοπρόσεκτους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν για μία ακόμη συνεδρίαση η Lavipharm και η Info-Quest, ενώ κινητικότητα παρατηρείται στη Nexans, στη Sprider και στην Profile.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v