Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q2

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησαν στους αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σιδενόρ, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω των υψηλών τιμών των μετάλλων αλλά και της συνεισφοράς της Stomana.

Σιδενόρ: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q2
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησαν στους αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η Σιδενόρ, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω των υψηλών τιμών των μετάλλων αλλά και της συνεισφοράς της Stomana. Πιο αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Σιδενόρ για το β' τρίμηνο, υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών έως και κατά 20% σε επίπεδο EBITDA και 10% σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, αναφέρει η Citi σε έκθεσή της στις 6/8, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 14,3 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση “buy”.

Ο διεθνής οίκος ωστόσο σημειώνει ότι δεν «του άρεσε» η σημαντική αύξηση του κεφαλαίου κίνησης, κατά 216 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του έτους.

Υπό αναθεώρηση θέτει η Εθνική-Π&Κ τόσο τη σύσταση όσο και την τιμή-στόχο για τη Σιδενόρ, σημειώνοντας πως θα υπάρξει αναβάθμιση της σύστασης σε “overweight” μετά το conference call, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις του β' εξαμήνου.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία για το β’ τρίμηνο, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη τιμολόγηση, στην αύξηση των όγκων και την σημαντική συνεισφορά της θυγατρικής Stomana στη Βουλγαρία, στην αύξηση του μεριδίου προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στην Δυτική Ευρώπη.

Εντυπωσιακά χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα της Σιδενόρ, σημειώνοντας πως, παρά τις ισχνές επιδόσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου το α’ εξάμηνο, η Σιδενόρ κατάφερε να υπεραποδόσει της παγκόσμιας επιβράδυνσης και να εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι παραμένει θετική για την μετοχή της Σιδενόρ, με τιμή-στόχο στα 14,7 ευρώ, ενώ εκτιμά πως και το γ’ τρίμηνο θα είναι ισχυρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v