Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Πτώση 6% στα καθαρά κέρδη "βλέπει" η HSBC

Πτώση της τάξης του 6% εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το α' εξάμηνο, στα 825 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 20%.

ΕΤΕ: Πτώση 6% στα καθαρά κέρδη βλέπει η HSBC
Στα 1,733 δισ. ευρώ εκτιμά η HSBC ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής Τράπεζας στο α' εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, αυξημένα κατά 20% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10%, στα 847 εκατ. ευρώ, ενώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη (reported) εκτιμάται πως θα είναι μειωμένα κατά 6%, στα 825 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα διαμορφωθούν στα 432 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC.

Όσον αφορά το β΄ τρίμηνο, η HSBC αναμένει άνοδο 19% των καθαρών εσόδων από τόκους στα 878 εκατ. ευρώ, βελτίωση των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες κατά 18% στα 216 εκατ. ευρώ, πτώση των δημοσιευμένων καθαρών κερδών κατά 15% στα 424 εκατ. ευρώ και αύξηση των επαναλαμβανόμενων καθαρών κερδών κατά 9% στα 424 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v