Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Τι προβλέπει η HSBC για τα μεγέθη εξαμήνου

Άνοδο της τάξης του 11% εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Marfin Popular Bank το α΄ εξάμηνο και θα διαμορφωθούν στα 371 εκατ. ευρώ.

ΜΡΒ: Τι προβλέπει η HSBC για τα μεγέθη εξαμήνου
Άνοδο της τάξης του 11% εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά έσοδα από τόκους της Marfin Popular Bank το α'  εξάμηνο και θα διαμορφωθούν στα 371 εκατ. ευρώ, από 334 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Η χρηματιστηριακή αναμένει επίσης αύξηση των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες κατά 41%, στα 157 εκατ. ευρώ, από 112 εκατ. ευρώ το 2007.

Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα είναι κατά 1% υψηλότερα, στα 226 εκατ. ευρώ, ενώ τα δημοσιευμένα (reported) καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι 34% χαμηλότερα στα 226 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο β’ τριμήνου, οι εκτιμήσεις της HSBC κάνουν λόγο για αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 17% στα 199 εκατ. ευρώ, από 170 εκατ. ευρώ πέρυσι, με εκτίναξη των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες κατά 67% στα 83 εκατ. ευρώ, από 50 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 122 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17%, ενώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα είναι 30% χαμηλότερα στα 122 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση “overweight” για την Marfin Popular Bank, καθώς και την τιμή-στόχο των 8 ευρώ ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της ΜΡΒ θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v