Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧA: Άνοδος μέσω δεικτοβαρών τίτλων

Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ελαφρώς πτωτικά, σχετικά γρήγορα "γύρισε" σε θετικό πρόσημο, υποβοηθούμενος από την καλή εικόνα που εμφανίζουν αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές. Από το εξωτερικό έρχονται οι αφορμές για άνοδο.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Παρά το σχετικά πτωτικό ξεκίνημα, μετά τις 10:37 και ενώ ο Γ.Δ. είδε το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας των 3.432,41 μονάδων, επιχειρείται σταδιακή ανάκαμψη και μάλιστα 10΄ πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο Δείκτης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.454,61 μονάδες.

Ασφαλώς και σήμερα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι, που κινούνται με θετικό πρόσημο, πλην των Εθνική και Πειραιώς, που μέχρι στιγμής σημειώνουν μικρές απώλειες. Αντίθετα, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται ΔΕΗ, 3Ε, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Αγροτική, MPB, MIG και Τ.Τ.

Η μέχρι τώρα αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, δεκάδες τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή, ενώ από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν Info-Quest, Μηχανική, Ιατρικό, ΕΒΖ και Inform Λύκος.

Ασφαλώς, ζητούμενα για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι κατ’ αρχάς το κλείσιμο υψηλότερα των 3.450 μονάδων και κατά δεύτερο λόγο το κλείσιμο υψηλότερα των 3.525 μονάδων, προκειμένου ο Γ.Δ. να δώσει ανοδική διαφυγή από την προηγούμενη ενδοσυνεδριακή κορυφή, που σημειώθηκε στις 24/7.

Αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η επιφυλακτικότητα θα επικρατήσει και σήμερα, εν αναμονή της σημερινής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Θεωρείται βέβαιο ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν αμετάβλητα, οπότε ίσως σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η όποια φρασεολογία ακολουθήσει την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v