Συν... ΟΤΕ και χείρα κίνει

Στην αναμενόμενη θετική αντίδραση των Εθνικής και Αlpha έρχεται να προστεθεί ως αρωγός ο ΟΤΕ. Κυρίως ξένοι αγοραστές λαμβάνουν θέση στη μετοχή, τη στιγμή που η μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση κινείται με ταχύτερο ρυθμό. Για μία ακόμα συνεδρίαση το ενδιαφέρον των ”παικτών” συγκεντρώνουν ”υποτιμημένες” μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 28 εκ. ευρώ, στο πρώτο μισάωρο, και οριακά υψηλότερα των 2.100 μονάδων προσπαθεί να σταθεροποιηθεί η αγορά. Η άκρως ενθαρρυντική ένδειξη σήμερα, χρήσιμο εργαλείο για τη συνέχεια, δεν έρχεται τόσο από την αναμενόμενη θετική αντίδραση των Εθνική, Alpha, όσο από τον ΟΤΕ.



Απόλυτα έγκυρες πηγές, επισημαίνουν πως η μετοχή του Οργανισμού, λαμβάνουν κυρίως ξένοι διαχειριστές και ”παίκτες”, μετά την ευνοϊκή όπως κρίνουν ρύθμιση (μετακύλιση) των υποχρεώσεων του ΟΤΕ.

Σε αυτή τη ρύθμιση αποδίδουν τα περίπου 2,5% κέρδη της μετοχής που κυμαίνεται στα 10,5- 10,7 ευρώ. Και με τον ΟΤΕ αρωγό της προσπάθειας, το θετικό ενδεχόμενο συγκεντρώνει για σήμερα ικανοποιητικό ποσοστό ευόδωσης.

Με τον τραπεζικό δείκτη υψηλότερα των 2.715 μονάδων, είναι λογικό να παίρνει κουράγιο και ανάσες η μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Επίσης ενθαρρυντική ένδειξη στην κατηγορία που προαναφέρουμε, είναι η αντίδραση υποτιμημένων μετοχών υγιών επιχειρήσεων. Ενδεικτική, όσο και χαρακτηριστική, η περίπτωση της Βαράγκης, κερδοφόρο εταιρίας, αλλά με χρηματιστηριακή αξία κάτι λιγότερη των 4 δισ. δραχμών και περίπου 2 – 2,5 φορές χαμηλότερα από τους Δρομέα, Sato.

Τέτοιες ευκαιρίες ανιχνεύονται και εντοπίζονται από τα ”λαγωνικά” της αγοράς καθώς αυτής της μορφής οι κινήσεις πραγματοποιούνται με σχετικά χαμηλότερο ρίσκο.

Εντυπωσιακή όμως σήμερα η αντίδραση της μετοχής του Alter, κοντά στο απόλυτο πλαφόν, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα, που μπορεί να προοιωνίζεται αντίδραση, σημειώνεται στις Ιnfoquest, Τηλέτυπο, και πάλι Τεγόπουλο αλλά και Λάμψα, Μινωικές, Μοχλός και άλλων εταιριών.

Σημ: Απόλυτα δικαιολογημένη η αύξηση της εμπορευσιμότητας και του ενδιαφέροντος για τον ασφαλιστικό κλάδο, που σε επίπεδο Δείκτη κινείται χαμηλότερα απ’ ό,τι η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v