ΑΧΕ: Σε τράπεζες και Panafon το ενδιαφέρον

Τις τράπεζες εκτιμούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι χρηματιστηριακές, ενώ κατεύθυνση αναμένεται να δοθεί για μία ακόμη ημέρα από τις διεθνείς αγορές. Ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη να συγκεντρώσει ο τίτλος της Panafon που ανακοινώνει αύριο τους νέους συνδρομητές για το β΄ τρίμηνο.

ΑΧΕ: Σε τράπεζες και Panafon το ενδιαφέρον
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα παραμείνουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic, ενώ, πάντα κατά την εκτίμησή της, οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν μεσο-βραχυπρόθεσμα την ελληνική αγορά.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί η Vodafone Panafon, καθώς, αν και το ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά κινητής αγγίζει πλέον το 90%, μια καλή απόδοση στους νέους συνδρομητές που ανακοινώνονται σήμερα, σε συνδυασμό με τα πολύ καλά θεμελιώδη μεγέθη, είναι πιθανό να δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα ”ευφορία”.

Ουδέτερη παραμένει η Marfin έναντι της Telestet, καθώς, αν και όλα της τα μεγέθη ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών της, περιμένει την αναλυτικότερη ανακοίνωση στοιχείων από την εταιρία, στις 30 Ιουλίου.

Ανάλογη με τη χθεσινή περιμένει τη σημερινή συνεδρίαση η EFG Eurobank Securities, με τις τάσεις συσσώρευσης να κυριαρχούν για μία ακόμη συνεδρίαση. Οι αναλυτές της EFG Securities εκτιμούν ότι οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, αναζητώντας ”προστασία” στα αποτελέσματα της Εθνικής που ανακοινώνονται αύριο.

Η χρηματιστηριακή αναμένει τα ΚΠΦ του ομίλου να διαμορφωθούν στα 244,6 εκατ. ευρώ (+7%). Αν και η πιθανότητα μιας έκπληξης δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί, αναφέρει η EFG Eurobank, κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τη γνώμη της χρηματιστηριακής για τη μετοχή.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v