Επιχείρηση αποθέρμανσης στα ”μικρομεσαία”

Χαμηλότερα των 2.100 μονάδων ”κρατιέται” ο Γενικός Δείκτης, σε μία προσπάθεια να μην υπερθερμανθεί η μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στο ”συν” Εθνική, ΔΕΗ και Eurobank, χαμηλώνει τον πήχη η Alpha. Υψηλές οι συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετική από κάθε άποψη η- έστω και ενδοσυνεδριακή- νέα υψηλή τιμή έτους. Αντίδραση που πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές περίπου 32 εκ. ευρώ με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ενισχύθηκε μέχρι και 2,1%, και το υπόλοιπο της αγοράς να ακολουθεί.

Υποχώρησε όμως προς τις 2.090 μονάδες στη συνέχεια ο Δείκτης, σε μια προφανή προσπάθεια ”εξαέρωσης”, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την κίνηση συγκεκριμένων μετοχών της χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Χαμηλότερα η μετοχή της Alpha, σε μία προσπάθεια να πιεστεί λίγο η αγορά, να αποθερμανθεί καλύτερα, αν και οι διαθέσεις των ”παικτών” είναι σαφώς επιθετικές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μία κατηγορία μετοχών κεφαλαιοποίησης χαμηλότερης των 50- 40 εκ. ευρώ, και που μέχρι στιγμής υστερούν έναντι της αγοράς.

Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική η περίπτωση της Ράδιο Κορασίδης, με το 1,9 ευρώ να αποτελεί ”αντίσταση” σε αυτή τη φάση. Τεχνικά η μετοχή έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, στην περίπτωση που κινηθεί υψηλότερα της συγκεκριμένης τιμής.

Υποτιμημένη όμως είναι και η μετοχή της Delta Singular, των Ελληνικών Καλωδίων στην υψηλότερη κεφαλαιοποίηση του Ρόκα και πλήθους ακόμη τίτλων.

Η μετοχή της Intracom υπερβαίνει τα 7 ευρώ, συνεχίζει η Χ.Κ Τεγόπουλος, προσεγγίζει τα 3,3 ευρώ η Αθηνά, τα 5,5 ευρώ ο Ακτορας, το 1,3 ευρώ η Αλτέκ, ενώ στην κατηγορία του υποτιμημένο είναι το Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Μετοχές εταιριών όπως οι Βερνίκος, Γαλαξίδι, Πλειάς, Vivere (πρώην ΜΕΑΓΑ), Δαρινγκ, Μοχλός, κ.α έχουν περιθώρια αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v