Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η προς τα πάνω αναθεώρηση του υπουργείου Οικονομίας για έσοδα ύψους 3,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, οι εγχώριες αμοιβές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, αλλά και τα φορολογικά έσοδα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η προς τα πάνω αναθεώρηση του υπουργείου Οικονομίας για έσοδα ύψους 3,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, οι εγχώριες αμοιβές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, αλλά και τα φορολογικά έσοδα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ιδιωτικοποιήσεις: Αναθεωρείται προς τα πάνω ο αρχικός στόχος για έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, καθώς όπως αναφέρει η Ημερησία οι αγορές κινούνται ανοδικά και το υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι θα εισπράξει 3,5 δισ. ευρώ.

Εκλογικές Περιφέρειες: Έξι εκλογικές περιφέρειες στην Επικράτεια θα δημιουργηθούν σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία όσον αφορά στη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας αναφέρει πως θα υπάρξει εκλογή περιφερειάρχη, καθώς και υφυπουργοί ανά περιφέρεια όπως και ολιγομελής κυβέρνηση.

Μισθοί: Για τιμές Ευρώπης με μισθούς Ελλάδος κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα, όπου σημειώνεται πως πληρώνουμε τα ίδια ενώ αμειβόμαστε λιγότερο, παραθέτοντας συγκρίσεις τιμών 10 προϊόντων σούπερ μάρκετ σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

Φορολογική Διαδικασία: Προς πλήρη αντικειμενικοποίηση των φορολογικών διαδικασιών οδεύει το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως οι φοροδαπάνες, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα κρίνονται αντικειμενικά, τονίζοντας πως θα επέλθει τέλος στις αυθαιρεσίες των εφοριακών, ενώ η Ναυτεμπορική σημειώνει πως τα φορολογικά έσοδα παρουσιάστηκαν χαμηλότερα από τους στόχους, ενώ η μείωση των κερδών ζημίωσε και το κράτος.

Κατηγοριοποίηση: ”Η κατηγοριοποίηση των μετοχών δεν έγινε χωρίς λόγο” τονίζει ο πρόεδρος της Πεντεδέκα ΑΧΕ κ. Κ. Πεντεδέκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αμοιβαίο ΙΚΑ: Στη Σοφοκλέους έχει επενδυθεί το 30% του ενεργητικού του μεικτού αμοιβαίου του ΙΚΑ, σημειώνει η Ημερησία η οποία προσθέτει πως το αμοιβαίο έχει επενδύσει σε μετοχές τραπεζών, ασφαλειών, εταιριών επενδύσεων, τηλεπικοινωνιών, διυλιστηρίων, τσιμέντων, μετάλλων, εμπορίου, κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστικών.

Οικολογικά Πάρκα: Για απάτη ύψους 20 εκατ. ευρώ με κονδύλια για τα ”οικολογικά πάρκα” κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο δειγματολογικός έλεγχος σε δαπάνες 6,1 εκατ. ευρώ εντόπισε απάτες ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

Υπερδανεισμός: ”Η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης θα φέρει χιονοστιβάδα δανεισμών στην αγορά του αυτοκινήτου επηρεάζοντας τις εταιρίες και θα επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά” υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Auto Hellas κ. Χ. Γερ. Δόριζας σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Απόφαση Σρέντερ: Ιδιωτικοποιούνται οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι όπως τονίζει η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως πωλείται σε ιδιώτες ο τελευταίος μεγάλος κρατικός όμιλος, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο στις αρχές του 2005.

Cosmote: Υποχρεωμένη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της όπως προβλέπονται στην εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η Cosmote, η οποία όπως τονίζει η Ναυτεμπορική είναι οργανισμός με σημαντική θέση στην εθνική αγορά ”διασύνδεσης”.

Μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια: Το 2015 ή τα 25 έτη πρότεινε ο ΙΜΟ ως ανώτατο όριο για την απόσυρση των μονού τοιχώματος δεξαμενόπλοιων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γενική Τράπεζα: Την Παρασκευή θα αποφασιστεί το μέλλον της Γενικής Τράπεζας σε σύσκεψη κορυφής, όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία επίσης σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης εντός των ημερών αποστέλλει επιστολή στην Credit Agricole για τη διάθεση επιπλέον ποσοστού 10% των μετοχών της Εμπορικής.

Κρι – Κρι: Λογική φέρεται να είναι η αποτίμηση της Κρι Κρι σύμφωνα με ανάλυση της ΒΕΤΑ ΑΧΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Παντεχνική: Στα 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο της Παντεχνικής, όπως τονίζει το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία καθιερώνεται στο κλαμπ των ισχυρότερων.

Γρηγόρης: Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που έχει προγραμματίσει η Γρηγόρης, όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο, το οποίο συμπληρώνει πως η εταιρία διεισδύει σε νέους τομείς αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v