Προσπάθεια για ”νέο υψηλό” στη Σοφοκλέους

Τα αποτελέσματα της Εθνικής, οι φήμες για τον ΟΤΕ, η κινητικότητα γύρω από το Τ.Τ. και το πεδίο νέων συνεργασιών που ανοίγει μετά την κίνηση ΔΟΛ- Γερμανών θα χρωματίσουν την επόμενη εβδομάδα. Σε μία Σοφοκλέους η οποία, εάν υπάρξει διεθνώς θετικό κλίμα, ”επιθυμεί” να καταγράψει νέα υψηλή τιμή έτους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο τα παράγωγα, λίγο η προσδοκία για τα αποτελέσματα της Εθνικής σε συνδυασμό με επιμέρους φήμες και ειδήσεις, οδήγησαν στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής έτους.

Εστω και ενδοσυνεδριακά, ο Δείκτης προσέγγισε τις 2.105 μονάδες, επίπεδο που κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσει να ξεπεράσει και σε κλείσιμο, στις πρώτες συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των επόμενων συνεδριάσεων εκτιμάται ότι θα είναι το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι γύρω από τα αποτελέσματα της Εθνικής, οι φήμες για τον ΟΤΕ και επιμέρους κινήσεις, ανάλογες αυτής που σηματοδότησε χθες η συνεργασία του ΔΟΛ με τους Γερμανούς.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας, πως από τη βελτίωση της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής είναι σχεδόν άμεσα ωφελημένο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ενδεικτικά, όσο και χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγράφει ο Ακης Χαραλαμπίδης στο χθεσινό φύλλο του ΜΕΤΟΧΟΥ, περί ”αγώνα δρόμου στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων για να καλυφθεί ο στόχος των 3 δισ. ευρώ”.

Από την άλλη πλευρά, ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης στη διοίκηση του ΟΤΕ, της αρεσκείας κυρίως των ξένων, θα απελευθέρωνε έστω και βραχυπρόθεσμα τη μετοχή (με πρώτη τιμή στόχο τα 11,5 ευρώ).

Εξελίξεις αναμένονται και από το μέτωπο του Τ.Τ., αφού πρόκειται να ληφθούν κατά πάσα πιθανότητα ουσιαστικές αποφάσεις από πλευράς ΔΣ της Αττικής Τράπεζας.

Στην περίπτωση λοιπόν που το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια είναι πρόσφορο και με ισχυρή τη στήριξη των 2.040 μονάδων, πιθανολογείται ότι θα επιχειρηθεί μία ακόμα προσπάθεια υπέρβασης των 2.100- 2.120 με επίκεντρο και πάλι τον τραπεζικό κλάδο.

Σε αυτή την περίπτωση, το επόμενο επίπεδο αντίστασης- τιμή στόχος θεωρείται το εύρος 2.150- 2.170. Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, στην πρώτη γραμμή το ενδιαφέροντος από πλευράς αποδόσεων μπορεί να βρεθεί πλειάδα μετοχών που την προηγούμενη εβδομάδα είτε ανακοίνωσαν καλά αποτελέσματα (χαρακτηριστική η περίπτωση της Χ. Κ. Τεγόπουλος), είτε μετοχές εταιριών που ”συσσωρεύουν” (Axon, Ελληνικά καλώδια, Αθηνά, Σάνυο, κ.α.), είτε τίτλοι που έχουν ολοκληρώσει τη φάση διόρθωσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v