Διόρθωση- αφορμή για νέες αγορές

Το πολύ μέχρι τις 2.040 μονάδες θεωρείται δικαιολογημένη η περαιτέρω υποχώρηση –και λόγω παραγώγων- του δείκτη. Η αγορά όμως συσσωρεύει και ξανά μαζεύει δυνάμεις για την υπέρβαση των 2.100 μονάδων. Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης ο ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ας μην έχουμε παράπονο, καθώς αυτή την εβδομάδα μετά από καιρό η αγορά ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τις 2.000 μονάδες. Απόλυτα δικαιολογημένη, επιβεβλημένη, και για ορισμένους... σωτήρια, η χθεσινή μικρή υποχώρηση.

Έβαλαν βέβαια λίγο ”το χέρι” τους και τα παράγωγα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η σημερινή λήξη του Ιουλίου μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την τάση. Ισχυρή στήριξη έχει διαμορφωθεί γύρω από τις 2.040 μονάδες, επίπεδο που δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα προσεγγίσει σήμερα η αγορά.

Απεναντίας, προσβλέπουμε σε ενδοσυνεδριακές θετικές διακυμάνσεις είτε του γενικού δείκτη είτε του FTSE 20. Από πλευράς ”παικτών” παρέχει η αναδιάρθρωση θέσεών τους εν όψει της ανακοίνωσης την ερχόμενη Πέμπτη των αποτελεσμάτων της Εθνικής και των εγγραφών του ΟΛΠ.

Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα σηματοδοτούνται, ουσιαστικές εξελίξεις από το μέτωπο της Αττικής-Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εντός παιχνιδιού παραμένει και η Γενική και συνολικότερα ο τραπεζικός κλάδος, ίσως από τη Δευτέρα.

Μετοχή σηματωρός για σήμερα, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους, θα είναι ο ΟΤΕ. Κυοφορούνται εξελίξεις στα διοικητικά του Οργανισμού, καθώς στην πλειονότητά τους οι ξένοι διαχειριστές, οι περισσότεροι εγχώριοι αλλά και κυβερνητικά στελέχη πιέζουν για αλλαγές. Να μην ξεχνάμε και την... πραξικοματική προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού πριν από δύο εβδομάδες.

Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών θα παραμείνει περιφερειακά στο προσκήνιο, με το Γαλαξίδι να αποτελεί την ήρεμη δύναμη και την ασυμφωνία μεταξύ Σελόντα και Sea Farm να δικαιολογεί πωλήσεις.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα θεωρούνται ακόμα οι Σάνυο, Αθηνά, Πλιάς, ΔΟΛ, Γενική Αποθηκών, ΑΕΓΕΚ, Compucom, και ενδεχομένως Χατζηιωάννου, Κρέκα, ΟΛΦ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v