Επιμένουμε χρηματιστηριακά !

Βραχυπρόθεσμα η αγορά μπορεί να μας επιφυλάξει και διορθώσεις, που θα αποτελέσουν όμως αφορμή για αγορές και αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων. Αυτό γιατί μακροπρόθεσμα η στόχευση των διεθνών αγορών, είναι πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα. Αυτή δε της Σοφοκλέους, πάνω από τις 2.500 μονάδες...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όταν αρχές Απριλίου μας ανέφερε μια από τις τέσσερις συγκεκριμένες πηγές μας (και σας το μεταφέραμε) πως η πρώτη τιμή στόχος της Εθνικής ήταν τα 18 ευρώ, εθεωρούμεθα... γραφικοί.

Η αναφορά αυτή γίνεται όχι τόσο για να επιβεβαιώσουμε τα του Καίσαρος στο euro2day.gr ή στις πηγές μας, αλλά για να εμμείνουμε στη στόχευσή μας.

Μπορεί σε βραχυπρόθεσμη βάση να είναι η προσέγγιση και η υπέρβαση των 2.100 μονάδων με συναλλαγές 200-220 εκατ. ευρώ, πλην όμως το... όραμα των αγορών, διεθνώς, είναι και πρέπει να είναι μακροπρόθεσμο.

Στοχεύουμε πολύ υψηλότερα των 2.500 μονάδων, προσβλέποντας σε ακολουθία του Dow προς τις 11.000 μονάδες. Σε βάθος χρόνου (και εκλογών βέβαια) σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Κατά συνέπεια δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το αν θα διορθώσει σήμερα ή αύριο λίγο η αγορά, αφού ο μονόδρομος των χρηματιστηρίων είναι ανοδικός.

Το χρήσιμο είναι πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Για αυτό στοχεύουμε και στις εκάστοτε διορθώσεις και συνεχίζουμε να τοποθετούμεθα σε τραπεζικούς τίτλους, στις Cosmote, Vodafone, Intracom, 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Αλλά και σε μια πλειάδα μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που μπορεί να είναι, είτε η Επιχειρήσεις Αττικής, είτε οι Χατζηιωάννου, Φουρλής, Delta Singular, Νίκας, Kleeman, Auto Hellas, Μαϊλλης, Κορασίδης, Μηχανική, Folli-Follie, ΟΛΦ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και πλήθος άλλων.

Σημείωση: Το καλύτερο δυνατό κλείσιμο για σήμερα είναι αυτό που θα επιβεβαιώνει και για τους πλέον... παραδόπιστους την μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση της αγοράς και τη στόχευση της πρώτης περιοχής, όπου έχουν διαμορφωθεί ουσιαστικές ”αντιστάσεις”.

Θα ήταν απόλυτα αναμενόμενο και επιβεβλημένο η επόμενη ”συσσώρευση” της αγοράς να πραγματοποιηθεί πέριξ των 2.150-2.170 μονάδων. Εκτιμάται ότι από εκείνα τα επίπεδα και με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου μπορεί να σηματοδοτηθεί ο επόμενος ανοδικός κύκλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v