Το ΧΑ και πάλι στο προσκήνιο

Περνά στις τράπεζες σήμερα η ΕΧΑΕ, ξεπερνά τα 6 ευρώ η Intracom, ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ο ΟΠΑΠ, εμφανίζονται αγοραστές στις τράπεζες, κερδίζει τις εντυπώσεις η Eurobank. Η αγορά είναι και πάλι στο προσκήνιο. Τεχνικά, αυτό που προέχει είναι η επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης και η καταγραφή νέας υψηλής τιμής προς τις 2.050 και πλέον μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιτέλους.

Απόλυτα συνεπείς εμφανίστηκαν χθες οι αγοραστές σε συγκεκριμένες διεκτοβαρείς μετοχές (βλέπε σχόλιο Σαββάτου) καθώς με αιχμή τη μετοχή του ΟΠΑΠ, οδήγησαν την αγορά στις 2.041 μονάδες.

Εντυπωσιακή η αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, με την Eurobank όμως να κλέβει τις εντυπώσεις από πλευράς συναλλαγών. Διευκόλυνε την τάση και ο ΟΤΕ, ενώ επιλογή διαρκείας παραμένει η ΔΕΗ. Και ενθαρρυντικό είναι πως μετά από καιρό χθες εμφανίστηκαν ουσιαστικοί αγοραστές σε κατασκευαστικούς τίτλους.

Τεχνικά αυτό που προέχει είναι η επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης, η καταγραφή νέας υψηλής τιμής προς τις 2.050 και πλέον μονάδες, με συναλλαγές τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές πως η αγορά παρουσιάζει ενδιαφέρον και καταφέρνει να προσελκύει πλέον και ορισμένους μικροεπενδυτές. Σε αυτό βοηθά η πολύ καλή συμπεριφορά περίπου 50 μετοχών που κινήθηκαν χθες στα υψηλά έτους, η διάσπαση μακροπρόθεσμων αντιστάσεων (ενδεικτική η περίπτωση της Delta Singular) ή η προσέγγισή τους (περίπτωση Κανάκη).

Μετοχές όπως οι Cosmote, Vodafone, Intracom, επαναφέρουν τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στο προσκήνιο με τη μετοχή της Intracom να υπερβαίνει τα 6 ευρώ και να ”κοιτάζει” πλέον τα 8 ευρώ.

Να μην ξεχνάμε πως σήμερα περνά στις τράπεζες το ποσοστό της ΕΧΑΕ, μέσα Ιουλίου περνά στη ΔΕΚΑ το ποσοστό της Εθνικής, και τέλος του μήνα πραγματοποιείται η δημόσια εγγραφή του φθηνού ΟΛΠ.

Σημείωση: Συμμεριζόμαστε απόλυτα την εκτίμηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αναφέρεται σε: ποινικοποίηση συναλλαγών. Ας αφήσουν οι πολιτικοί το χρηματιστήριο έξω από τις μικροκομματικές αντεγκλήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v