Με... γεμάτο ρεζερβουάρ η Σοφοκλέους!

Ρευστότητα ικανή να διαμορφώσει και πάλι ανοδική τάση στο ΧΑ φαίνεται να υπάρχει, καθώς σε αυτό συμβάλλει και η ολοκλήρωση της μετοχοποίησης σε ΟΠΑΠ. Και τεχνικά, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές, αλλά και λοιπούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα ”καύσιμα” για υπέρβαση των 2.000 δίνουν το παρόν...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Άντεξε η μεσοπρόθεσμη ”στήριξη” των 1.960-1.965 μονάδων, που σημαίνει ότι η βραχυπρόθεσμη τάση θα εξαρτηθεί κυρίως από τη Νέα Υόρκη. Ενδεχόμενη ολοκλήρωση της διόρθωσης σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη θα σηματοδοτεί κατά πάσα βεβαιότητα ανάλογη κίνηση και στη Σοφοκλέους.

Αυτό γιατί οι συναλλαγές-ρευστοποιήσεις στις πτωτικές συνεδριάσεις ήταν όλο και λιγότερες, ενώ χθες οι αγοραστές σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, εμφανίζονταν επιθετικότεροι.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ρευστότητα ικανή να διαμορφώσει και πάλι ανοδική τάση σε 4-5 επιμέρους τίτλους του FTSE 20 υπάρχει. Τόσο σε ό,τι αφορά στην Εθνική, Alpha, όσο και σε ΟΤΕ, Intracom και μια- δύο ακόμη εταιρίες αυτής της βαρύτητας.

Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι από Δευτέρα, η εν δυνάμει ρευστότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη –λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ- τότε οι προϋποθέσεις είναι μάλλον θετικές.

Τεχνικά, μπορεί σταδιακά ο δείκτης να κινηθεί υψηλότερα των 2.000 μονάδων με αιχμή τραπεζικούς τίτλους, αλλά και μετοχές του FTSE 20 επαναφέροντας σε ανοδική φορά, την τάση.

Ούτως ή άλλως, όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, μέχρι τα επίπεδα των 1.940 μονάδων, δεν μεταβάλλεται –δεν εκπληρώνεται δηλαδή- η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Σημειώνουν μάλιστα πως για μια-δύο συνεδριάσεις και στις ΗΠΑ οι επενδυτές θα περιμένουν την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, ικανών να διαμορφώσουν το ανάλογο κλίμα.

Οι αγορές, διεθνώς, αντέδρασαν από πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών, με σύμμαχό τους την ψυχολογία προεξόφλησαν την βελτίωση ορισμένων οικονομικών μεγεθών, και πραγματοποίησαν ένα ”καλοκαιρινό” ράλι.

Όπως φάνηκε χθες, από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της General Electric, τα εταιρικά αποτελέσματα, δηλαδή η είδηση, είναι αυτή που θα καθορίσει εάν θα έχουν συνέχεια οι ρευστοποιήσεις ή εάν θα αντικατασταθούν σε αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v