Σταθεροποιείται ο Δείκτης- κέρδη στη μεσαία

Εντός του τεχνικά αναμενόμενου εύρους και πολύ κοντά στις 2.000 μονάδες κινείται ο δείκτης. Ένα σημαντικό όμως κομμάτι της αγοράς παραμένει ενεργό, ενώ πλειάδα μετοχών- κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης- καταγράφει σημαντικές αποδόσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς διάθεση για σημαντική διόρθωση, πέρασε το πρώτο ημίωρο με τον δείκτη να κρατά όλες τις στηρίξεις, βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες.

Με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. ευρώ μετά τις 11:35, η αγορά κινήθηκε και πάλι υψηλότερα των 2.000 μονάδων, οριακά έστω, για να υποχωρήσει και πάλι στη συνέχεια προς τις 1.990 μονάδες.

Μικρές και σήμερα οι διακυμάνσεις σε στενό εύρος περίπου 15 μονάδων, με την πλειονότητα των μετοχών να κινείται θετικά. Μετοχές όπως οι Compucom, CPI, Χαϊδέμενος, Βερνίκος, Βαλκάν, Despec, Seafarm, Μουριάδης και άλλων αυτής της κατηγορίας, αντιδρούν με κέρδη μεγαλύτερα του 10%.

Ο τραπεζικός δείκτης, κινείται απολύτως τεχνικά μεταξύ της μεσοπρόθεσμης στήριξης (3.380-3.460) με εμφανείς τις προσεκτικές επιλεκτικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η μετοχή της ΔΕΗ στα 16 ευρώ, δείχνει να ξεπερνά το σοκ της υποβάθμισης η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ Εθνική (16,38 ευρώ) και Eurobank (14,20 ευρώ) συντηρούν το δείκτη πέριξ των 2.000 μονάδων.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία στις αγορές, ενισχύεται η εκτίμηση όσων σημείωναν χθες πως η διαδικασία συσσώρευσης στον τραπεζικό κλάδο θα είχε διάρκεια τριών-τεσσάρων συνεδριάσεων.

Εάν δεν έχει μεταβληθεί κάτι στο σχεδιασμό των συγκεκριμένων ”παικτών” (συνεκτιμώμενου του κλίματος και στα διεθνή χρηματιστήρια), θα πρέπει να αναμένονται επανατοποθετήσεις σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v