”Ανεφοδιασμός”, για μεγαλύτερες ταχύτητες!

Σε κινήσεις συντήρησης, μέχρι τις 2.040 – 2.050 μονάδες εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες ότι θα περιοριστεί άμεσα η αγορά, η οποία, νωρίτερα, κινήθηκε και προς τις 2.018. Πρόκειται, όπως σημειώνουν, για ”ανεφοδιασμό” για την επόμενη ανοδική κίνηση προς τις 2.150 – 2.170 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε κινήσεις συντήρησης, μέχρι τις 2.040 – 2.050 μονάδες εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες ότι θα περιοριστεί άμεσα η αγορά.

Εκτιμούν πως μεγάλο μέρος των χθεσινών συναλλαγών, περίπου 100 – 120 εκατ. ευρώ, έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 2.000 μονάδες, που πρακτικά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα επιχειρηθεί ένα ακόμη μάζεμα σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Υποστηρίζουν πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν αγορές – συναλλαγές περίπου 220 – 250 εκατ. ευρώ στο εύρος των 1.960 – 1.965 μονάδων και 2.040 το πολύ, 2.050 μονάδων.

Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει μια από τις τέσσερις κύριες πηγές μας, θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της εμπορευσιμότητας, την είσοδο στο παιχνίδι και άλλων τεσσάρων – πέντε εγχώριων θεσμικών που έχουν εκδηλώσει ανάλογη πρόθεση.

Δεν αποκλείεται, εάν το κλίμα είναι ανάλογο στα διεθνή χρηματιστήρια, να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη συσσώρευση διαδικασία αγορών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, προκειμένου να ισχυροποιηθεί περισσότερο η ανοδική τάση.

Η τιμή – στόχος παραμένει η ίδια, δηλαδή των 2.150 – 2.170 μονάδων με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την αύξηση των συναλλαγών πέραν των 200 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό, οποιαδήποτε ενδεχόμενη μικρή σταθεροποίηση ή διόρθωση του Δείκτη ή και μετοχών – σε συνάρτηση πάντα με τη διεθνή συγκυρία – προσφέρεται για επαναγορές και επανατοποθετήσεις.

ΣΗΜ. Η συμπεριφορά των περισσότερων μετοχών σηματωρών σε συνδυασμό με τις συναλλαγές των περίπου 45 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας, μάλλον ενισχύουν την εκτίμηση της πηγής μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v