”Κρατάει” τις 2000 μονάδες η αγορά

Κίνηση πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων επιχειρεί εκ νέου η Σοφοκλέους, με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν του Γενικού Δείκτη σταθερά κατά 1%. ”Τρελές χαρές” στην περιφέρεια, όπου 15 τίτλοι καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 11%.

Σταθερά πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων επιχειρεί να κινηθεί, πηγαίνοντας προς την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης.

Από τους τίτλους του FTSE – 20 οι τράπεζες υπεραποδίδουν σταθερά του Δείκτη κατά μια ποσοστιαία μονάδα, κίνηση η οποία συνεπικουρείται και από την περιορισμένου εύρους ανοδική κίνηση των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, και πρωτίστως της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στην τάση στην ευρύτερη αγορά, η σχετική μείωση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας σε σχέση με νωρίτερα, αναμένεται να διαμορφώσει εκ νέου τον τζίρο κατά το κλείσιμο, στην ευρύτερη περιοχή των 200 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο αποτυπώνει πλήρως την έλλειψη πωλητών σε σειρά τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι 15 μετοχές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 11%, αφού τα περιφερειακά επενδυτικά σχήματα καρπώνονται της περιρρέουσας τάσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων, ακόμα στους intraday παίκτες.

Εξάλλου, στις δέκα μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο, συναντά κανείς τίτλους που είτε δεν είχαν ακολουθήσει προσφάτως τους ίδιους ρυθμούς της ανοδικής κίνησης, όπως Μύλοι Κεπενού, Δούρος και Sex Form, ενώ αρκούντως εντυπωσιακή παραμένει η κίνηση μεμονωμένων τίτλων – θυγατρικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων –, όπως της ΓΕΝΑΚ που καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 15%.

Στον αντίποδα, μόνο τα προνόμια με ελάχιστα κομμάτια, καταγράφουν απώλειες, ενώ η μετοχή της Intersat, η οποία ούτως ή άλλως θεωρείται προβληματική, καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από τους τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τέλος, όσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, καθολικός ο αντίκτυπος του short squeeze με τα ΣΜΕ επί του FTSE – 20 να κινούνται πλέον και με premium έναντι της υποκείμενης τιμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v