Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Ο νέος εκλογικός νόμος και το πόθεν έσχες των βουλευτών, οι φορολογικοί έλεγχοι ορισμένων επιχειρήσεων, αλλά και οι ”φορολογικές” συμβάσεις, η εικόνα της Σοφοκλέους και πως αναμένεται να εξελιχθεί την τρέχουσα εβδομάδα, είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Ο νέος εκλογικός νόμος και το πόθεν έσχες των βουλευτών, οι φορολογικοί έλεγχοι ορισμένων επιχειρήσεων, αλλά και οι ”φορολογικές” συμβάσεις, η εικόνα της Σοφοκλέους και πως αναμένεται να εξελιχθεί την τρέχουσα εβδομάδα, είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, σημειώνει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερον, σπάσιμο μεγάλων εκλογικών περιφερειών, και για εντυπωσιακές αλλαγές στο ”πόθεν έσχες” των πολιτικών. Για αυστηρότερο ”πόθεν έσχες” κάνει λόγο και η Ελευθεροτυπία, η οποία επίσης αναφέρεται και στον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με τα Νέα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης φτιάχνει ”δρακόντειο” νόμο, και όσοι κρύβουν ”πόθεν έσχες” θα βρίσκονται εκτός Βουλής.

Ελληνική Οικονομία: Τα σοβαρότερα προβλήματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των φτωχών και αδύνατων στρωμάτων που πλήττονται από το κύμα ακρίβειας και των ανέργων ή όσων αρχίζουν αν νιώθουν έντονη ανασφάλεια για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους έρχονται από σήμερα στην επιφάνεια, αν και υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο εγγράφονται στην κυβερνητική ατζέντα με υψηλή σειρά προτεραιότητας, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Φορολογικό: Ανώνυμες εταιρίες, τράπεζες και ασφαλιστικές που δήλωσαν αύξηση απασχόλησης καθώς και δεκάδες επιχειρήσεις που εμφάνισαν αύξηση δαπανών για έρευνα και φορολογήθηκαν με μειωμένό συντελεστή θα ελεγχθούν όπως αναφέρει η Ημερησία, με εντολή του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ο ”πήχης” της επένδυσης πάνω από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διεκδικούν τη σύναψη ”φορολογικών συμβάσεων” με το κράτος για εξασφάλιση φοροαπαλλαγών επί μια δεκαετία καθορίζεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Κρατικές Δαπάνες: Στη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών του φετινού προϋπολογισμού έως και 40% προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του ελλείμματος, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Άνοδο στη Σοφοκλέους δείχνουν τα Ρ/Ε των blue chips, σύμφωνα με την Ημερησία η οποία προσθέτει πως από τις 31 Μαρτίου 2003 έως σήμερα οι τιμές των Εθνικής, Alpha και Eurobank κατέγραψαν άνοδο διπλάσια από αυτή του Γενικού Δείκτη. Κρίσιμη χαρακτηρίζει την τρέχουσα εβδομάδα για τη Σοφοκλέους η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία θα δοκιμαστούν οι αντοχές του Γενικού Δείκτη, η υπομονή των επαγγελματιών, τα σχέδια προσέγγισης των μικροεπενδυτών, καθώς και η αποτελεσματικότητα όσων λαμβάνουν αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Λιανική: Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερο στην Ελλάδα είναι δύο ειδών και αφορούν αφενός μεν στην ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά και αφετέρου της χώρας μας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Global 1000: Επτά ελληνικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 1000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων παγκοσμίως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για τις ΟΤΕ, EFG Eurobank Εργασίας, Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Cosmote, Vodafone – Panafon.

Τουρισμός: Μείωση 16% παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στο πεντάμηνο, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας μειώθηκε στο 40,55% όπως ενημερώνει η Ημερησία.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Την Τετάρτη θα επέλθει η συμφωνία με την ΕΙΣΦ για την απασχόληση των εργαζομένων στη νέα Ολυμπιακή, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΛΠ: Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα εισαχθεί ο ΟΛΠ στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν 6,37 εκατ. μετοχές.

ΡΑΕ: Για πράσινο φως από την ΡΑΕ σε 6 ΑΠΕ στην Κρήτη, κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v