Ρεύμα από ξένες αγορές ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επιδείξει και σήμερα η ελληνική αγορά, λαμβάνοντας κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές. Εκτός απροόπτου, αναμένεται κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη μετοχή της Cosmote.

Ρεύμα από ξένες αγορές ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Σε τροχιά συσσώρευσης αναμένει η Marfin Hellenic ότι θα κινηθεί και αυτή την εβδομάδα η ελληνική αγορά, ενώ αναμένεται ότι οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν την κυριότερη εξωτερική επιρροή.

Ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμά άλλωστε η ίδια χρηματιστηριακή ότι θα εκδηλωθεί για τη μετοχή της Cosmote, καθώς παρατηρεί ότι αυτή διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα και ”λογικά πρέπει να ξεπεράσει σε απόδοση την αγορά”.

Άλλωστε, αναφερόμενη στην ενδεχόμενη πώληση από τις Επιχειρήσεις Αττικής πλοίου προς αυστραλιανή εταιρία, η Marfin εκτιμά ότι με την κίνηση αυτή η ΕΠΑΤΤ επιθυμεί να αποσύρει μεταφορική δυναμικότητα από την αγορά της Αδριατικής, όπου η ζήτηση παραμένει χαμηλή, αποκομίζοντας ταυτόχρονα και ρευστό για τα ταμεία της.

Συσσώρευση και κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές ”βλέπει” για σήμερα και η EFG Eurobank Securities, δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι δεν αναμένεται κάποιο σημαντικό νέο. Αναφορικά με τον πληθωρισμό του Ιουνίου, ο οποίος ανακοινώνεται αύριο, η χρηματιστηριακή αναφέρει τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι οποίες κάνουν λόγο για ποσοστό 3,8%.

Εξάλλου, ως ”θετική” και σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρίας για αναδιάρθρωση του στόλου της και μεγιστοποίηση των αποδόσεων επισημαίνει η EFG Eurobank την πώληση του πλοίου των Επιχειρήσεων Αττικής προς αυστραλιανή εταιρία.

Την πιθανή διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά η Fortius Finance ως το μοναδικό εμπόδιο για κίνηση του Γ.Δ. της Σοφοκλέους προς υψηλότερα επίπεδα. Αρχικά, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο δείκτης είναι πιθανό να προσπαθήσει την απορρόφηση της προσφοράς στα τρέχοντα επίπεδα.



Με ενδιαφέρον αναμένει η ελληνική αγορά την ανακοίνωση της ΕΚΤ στα μέσα της εβδομάδας, επισημαίνει η Εθνική ΑΧΕ, ενώ χαρακτηρίζει την ψυχολογία των επενδυτών ”θετική”.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v