”Μούδιασμα” στη Σοφοκλέους

Εμφανές το ”μούδιασμα” που πρακάλεσαν στην αγορά οι περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει κοντά στα υψηλά σημεία έτους. Παρά το αρχικό ”μούδιασμα” η σχέση ανοδικών προς πτωτικές είναι εξισορροπημένη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανές το ”μούδιασμα” και στην αγορά, όπως σημείωναν νωρίτερα χρηματιστηριακοί παράγοντες. Οι ίδιοι όμως επισημαίνουν, πως από τη Δευτέρα, αναμένουν τις επόμενες ουσιαστικές κινήσεις του οικονομικού επιτελείου, δηλαδή τα έργα εκείνα που μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία και κατ’ επέκταση στο Χρηματιστήριο.

Δεδομένου του κλίματος, θεωρείται πιθανή η συντήρηση της αγοράς στο εύρος των 1.945 - 1.958 μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στα περίπου 15,98 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, οριακά κινείται η Eurobank, ενώ από τις μετοχές του FTSE 20 τα μεγαλύτερα προς τα 9,44 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Παράγοντες της αγοράς σημείωναν επίσης πως οι όποιες εξελίξεις στο ταμπλό της Σοφοκλέους θα πρέπει να αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα και θα σχετίζονται πλέον με πρακτικά βήματα και μέτρα που θα ληφθούν.

Το σημαντικό είναι όμως πως η πολιτικολογία δεν αγγίζει ιδιαίτερα τη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση καθώς οι ανοδικές μετοχές παραμένουν περισσότερες εκείνων που υποχωρούν. Μεταξύ αυτών που εμφανίζουν απόδοση μέχρι και 17,8%, ξεχωρίσουν Μύλοι Κεπενού, Ευρωσύμβουλοι, Datamedia, Imperio, Καθημερινή, Σαραντής, Despec Συμμετοχών, Hitech, και Κανάκης.

Το ενθαρρυντικό για την αγορά πάντως είναι ότι ξεπερνά όλες τις... εκκρεμότητες, παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά επίπεδα έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v