Σε κατάσταση αναμονής η Σοφοκλέους

Τάσεις υποχώρησης επικράτησαν στη διάρκεια της ομιλίας του Κ. Σημίτη, καθώς περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη σε Εθνική και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές. Απόλυτα δικαιολογημένη η αναμονή που τηρούν οι ενεργοί παίκτες, όπως επίσης και η προσέγγιση των 1.965 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε φάση αναμονής και η αγορά. Δικαιολογημένη κατά συνέπεια η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη που διολίσθησε μέχρι τις 1.942 μονάδες, με συναλλαγές που πλησιάζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Στα 15,86 ευρώ η μετοχή της Εθνικής (+0,7%), καθώς έχουν περιοριστεί σημαντικά τα αρχικά κέρδη και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές.

Ανάλογη μείωση εμφανίζουν και οι αποδόσεις πολλών μετοχών που αρχικά είχαν εμφανίσει σημαντικά κέρδη.

Θα περιμένει και η αγορά μέχρις ότου καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος εμπιστοσύνης (ή διαμαρτυρίας) στο πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το σημαντικό πάντως είναι πως η αγορά αυτές τις δυο συνεδριάσεις προσέγγισε και πάλι τις 1.965 μονάδες, ενώ δικαιολογημένα οπισθοχώρησε ελλείψει είδησης και ουσιαστικού αποτελέσματος.

Για τη συνέχεια, εάν οι αποφάσεις που ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο είναι συγκεκριμένες και προτείνουν διέξοδο, το πιθανότερο είναι πως θα επηρεάσουν – βραχυπρόθεσμα έστω – την τάση του Δείκτη.

Θετική ένδειξη η συντήρηση του Γενικού Δείκτη εντός του εύρους 1.940 – 1.968 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v