Με τις τράπεζες πάνω από τις 1.900

Μεθοδική όσο και συντονισμένη κρίνεται η επανεμφάνιση συγκεκριμένων αγοραστών στις 4 – 5 βασικές τραπεζικές μετοχές, ενώ είναι σαφές ότι οι ”ισχυροί παίκτες” στη Σοφοκλέους δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Άμεση και συνολική η ανταπόκριση του υπόλοιπου τμήματος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γερά, τράπεζες ξανά. Με την Εθνική στο περίπου +4%, την Eurobank στο +3%, τις Alpha, Εμπορική και Πειραιώς να ακολουθούν, η ”μόχλευση” δεν χρειάζεται και πολύ ρευστό.

Με συναλλαγές περίπου 65 εκατ. ευρώ (13.25’), συγκριτικά πάντως περισσότερες των χθεσινών, η αγορά σταθεροποιείται και πάλι υψηλότερα των 1.900 μονάδων. Και μπορεί ο τζίρος να μην είναι ιδιαίτερα υψηλός, αποτιμάται όμως ως αρκετός για τις Εθνική, Eurobank, Alpha, Εμπορική.

Φαίνεται πως επανεμφανίζονται αγοραστές στις τράπεζες, ενισχύοντας την εκτίμηση που άλλωστε είχε διαμορφωθεί από χθες. Είναι προφανές πως εάν η διεθνής συγκυρία συνδράμει, τότε και στη Σοφοκλέους μπορεί να σηματοδοτηθεί ένας επόμενος ανοδικός κύκλος.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει συνολικότερα η αγορά, καθώς η ανταπόκριση σχεδόν απάντων ήταν άμεση. Επανεμφανίζονται στα τερματικά αποδόσεις, συναλλαγές, διακυμάνσεις και μετοχές που κερδίζουν περισσότερο από 8%.

Παράλληλα η αντίδραση μετοχών όπως τα Κεραμεία Αλλατίνη, Κορδέλλου, Μυτιληναίου, Creta Farm, Τσουκαρίδης και πολλών ακόμη τίτλων, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ενεργά, και μέχρι πρότινος ανενεργά, επενδυτικά σχήματα είναι πρόθυμα να παίξουν το θετικό στοίχημα για την αγορά.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε όσο και ενδεικτική η συνολικότερη συμπεριφορά των μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ, που αφενός μεν καθησυχάζει ορισμένους επιφυλακτικούς (λες και δεν χρειαζόνταν διόρθωση οι μετοχές του ομίλου και ρευστότητα ο ”παίκτης”), αλλά ενθαρρύνοντας παράλληλα και καινούριους.

Για την επόμενη ώρα, και αφ’ ης στιγμής ο Δείκτης κράτησε τις 1.890 μονάδες, θα θέλαμε τον πήχη λίγο υψηλότερα μεταξύ 1.900 – 1.920 μονάδων.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η παρουσία ανθρώπων της Fidelity την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα σχετίζεται με την επανεμφάνιση αγοραστών στις τράπεζες πλην όμως καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν και πάλι για ξένους.

Η εντατικοποίηση των αγορών κυρίως στις μετοχές των Εθνική και Alpha φέρεται να επιβεβαιώνει την πληροφορία πως διενεργούνται συναλλαγές για λογαριασμό ξένων πελατών.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται πως σημαντικό μέρος των αγορών στη μετοχή της Εθνικής πραγματοποιούνται μέσω συγκεκριμένων χρηματιστηριακών στις οποίες φέρεται να συμπεριλαμβάνονται και οι Π&Κ και Σίγμα.

Η ουσία είναι πως το τελευταίο 15λεπτο ο τζίρος σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές και τα ”χτυπήματα” των αγοραστών έχουν γίνει πιο επιθετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v