Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διάψευση δημοσιεύματος σχετικά με τα κέρδη

”Αναληθές ώς προς το ύψος και την πηγή” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα το δημοσίευμα του ”Χρηματιστηρίου” που αναφέρεται στην κερδοφορία του α΄ εξαμήνου.

Εθνική: Διάψευση δημοσιεύματος σχετικά με τα κέρδη
Σε διάψευση δημοσιεύματος που αφορά στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” σχετικό με την κερδοφορία, την οποία θα παρουσιάσει ο όμιλος στο πρώτο εξάμηνο του έτους, είναι αναληθές, τόσο ως προς το ύψος της κερδοφορίας όσο και ως προς την πηγή προέλευσής της.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε προανακοινώνει τα αποτελέσματά της και συμμορφώνεται πιστά με τις διαδικασίες που απαιτούνται, τόσο από την ελληνική όσο και από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, στις οποίες διαπραγματεύεται η μετοχή της.

Σημειώνεται πως ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινώσει, εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων, τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2003 με πλήρη ανάλυση και διαφάνεια, όπως το κάνει μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, η ανακοίνωση καταλήγει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι ”επικίνδυνα και δύνανται να δημιουργήσουν σύγχυση στο επενδυτικό κοινό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v