Ηπια θετικές τάσεις και Εθνική ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Από σταθεροποιητική έως ήπια θετική εκτιμούν τη σημερινή συνεδρίαση οι ΑΧΕ, υποθέτοντας ότι θα τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον προς τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα προς την Εθνική, για την οποία άλλωστε δημοσιεύματα εκτιμούν τα κέρδη της 6μήνου ως βελτιωμένα.

Ηπια θετικές τάσεις και Εθνική ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο βραχυπρόθεσμα, αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της. Η χθεσινή ανάκαμψη της Wall αναμένεται να δημιουργήσει ανοδικό ξεκίνημα για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού.

Σταδιακή μετακίνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τον τραπεζικό κλάδο εν όψει και των αποτελεσμάτων εξαμήνου ”βλέπει” η χρηματιστηριακή, εκτιμώντας παράλληλα ότι στο ”τιμόνι” παρόμοιων κινήσεων θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Η Marfin αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ συμφώνησε να μην συμμετέχει στον διαγωνισμό για την κατασκευή ιδιωτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, αν τελικώς η ΡΑΕ δώσει την έγκρισή της για την κατασκευή εργοστασίου 400 MW στο Λαύριο.

Η Fortius Finance, σε τεχνική της ανάλυση για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, εκτιμά ότι αν ο δείκτης δεν καταφέρει την κίνηση προς τις 962,5 μονάδες αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών, τότε θα πρέπει να αναμένεται έντονη καθοδική προς τη στήριξη στις 920 μονάδες.

Στο πρωινό report της, η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ότι για σήμερα ο Γενικός Δείκτης είναι πιαθνό να κινηθεί σε θετικές περιοχές, ακολουθώντας την καθυστερημένη αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών και υποβοηθούμενος από τα νέα φορολογγικά κίνητρα του ΥΠΕΘΟ που ευνοούν τις επενδύσεις.

Σταθεροποιητική συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η EFG Eurobank Securities, με την πιθανότητα ενός rebound να εμφανίζεται αυξημένη με υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στα αποτελέσματα 2002 της Εθνικής σύμφωνα με τα US GAAP και τη διαφορά που εμφάνισαν από τα αντίστοιχα με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, παρατηρεί ότι ”αυτό δεν είναι έκπληξη”, αλλά δίνει μια εικόνα για την επιρροή που θα έχουν τα ΔΛΠ στο λογαριασμό αποτελεσμάτων της Εθνικής.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v