Επαναπροσεγγίζει τις 1.900 μονάδες ο Δείκτης

Με αιχμή τη μετοχή της Εθνικής, και τον ΟΤΕ να κερδίζει μέρος των χθεσινών απωλειών, η αγορά αντιδρά θετικά στο σύνολό της. Εμφανής η παρουσία ”παικτών” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Εθνική κάνει τη διαφορά οδηγώντας τον Δείκτη μέχρι και... υψηλότερα των 1.900 μονάδων. Συνολικότερη η ανταπόκριση της αγοράς, καθώς είναι ελάχιστες οι μετοχές που κινούνται χαμηλότερα, ενώ περί τις 250 σημειώνουν κέρδη.

Προς τα 15,16 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, περίπου +2% η μετοχή του ΟΤΕ, +2,5% η Intracom, +1,6% ο ΟΠΑΠ, και το +2,4% στη Βιοχάλκο, φέρνουν τον FTSE – 20 προς τις 946 μονάδες (+1,6%).

Λίγο – πολύ αναμενόμενη αυτή η αντίδραση, με ενθαρρυντική ένδειξη την αύξηση συναλλαγών, την επανεμφάνιση αγοραστών και την ενεργότερη συμμετοχή ”παικτών” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά ξεχωρίζουν οι Datamedia, Δάριγκ, Επίλεκτος, Τσουκαρίδης, ΑΛΤΕ, Νάουσα, Info Quest, Υγεία και πλήθος ακόμη τίτλων. Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές που δικαιολογημένα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις ημέρες προσελκύουν και πάλι το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική η περίπτωση του ΟΠΑΠ, με αυξημένη εμπορευσιμότητα κινείται και πάλι υψηλότερα των 9 ευρώ.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα είναι η σταθεροποίηση της σχέσης αγοραστών – πωλητών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και η συντήρηση της αγοράς στο εύρος των 1.890 – 1.905 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v