Επιμέρους κινήσεις ”συντηρούν” τον Δείκτη

”Συντηρείται” προς το παρόν ο Δείκτης, ενώ επιμέρους περιμετρικές κινήσεις σε Lantec, Intracom, Κέκροπα κινούν την αγορά, με την εμπορευσιμότητα για τη Δέλτα Παγωτού να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Δίνεται έτσι το στίγμα των όσων θα ακολουθήσουν βραχυπρόθεσμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλών τόνων και συναλλαγών η μικρή άνοδος της αγοράς προς τις 1.920– 1.925 μονάδες. Στα περίπου 10 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές των πρώτων 20 λεπτών της συνεδρίασης, με αυξημένο τζίρο σε ΔΟΛ, Intracom, ΟΤΕ, Θεμελιοδομή (με ένα πακέτο) και Δέλτα Παγωτού.

Στην περίπτωση της Δέλτα Παγωτού, η εμπορευσιμότητα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα της εταιρίας.

Αναμφίβολα, την παράσταση την κλέβουν σήμερα επιμέρους περιμετρικές κινήσεις όπως το +18% της προσαρμοσμένης (ιστορική υψηλή τιμή) Lantec, το +5% της Intracom (υψηλή τιμή έτους) και η αντίδραση μετοχών εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας – ξενοδοχεία.

Δίνει κατά κάποιο τρόπο πρόγευση του πως θα κινηθεί η αγορά βραχυπρόθεσμα, τόσο σε επίπεδο Δείκτη, όσο και σε τάση επιμέρους τίτλων.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η μετοχή κινείται προς τα 10,45– 10,50 ευρώ με θετική απόδοση της τάξεως του 0,9%.

ΣΗΜ: Ο χρηματοοικονομικός οίκος Merrill Lynch υποβαθμίζει τη σύστασή της για την Alpha Bank, από ”αγορά” σε ”ουδέτερη”. Η μετοχή της Alpha Bank κυμαίνεται στα 15,04 ευρώ, ενισχυμένη κατά 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v