Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καλά λόγια” από UBS για 5 ελληνικές τράπεζες

Σε διατήρηση της ουδέτερης σύστασης (neutral), αλλά και των τιμών-στόχων που προτείνει για τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών προχωρά σε έκθεσή της η UBS για τον μήνα Ιούνιο του 2003. Κορυφαία επιλογή η μετοχή της Alpha Bank. Ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα βλέπει.

”Καλά λόγια” από UBS για 5 ελληνικές τράπεζες
Σε διατήρηση της ουδέτερης σύστασης (neutral), αλλά και των τιμών στόχων που προτείνει για τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών προχωρά σε έκθεσή της η UBS για τον μήνα Ιούνιο του 2003.

Στην έκθεση, εκτός από τη γενικότερη άποψη για τον κλάδο, περιέχονται και επιμέρους εκτιμήσεις για τις Εθνική, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς.

Στην έκθεση της UBS οι προβλέψεις για την κερδοφορία των τραπεζών Alpha Bank, EFG Eurobank και Εθνική έχουν κινηθεί ανοδικά για το τρέχον έτος, αλλά και το 2004, σε σχέση με την προηγούμενη ανάλυση, ενώ αντίθετα οι εκτιμήσεις για την Εμπορική και την Πειραιώς παρέμειναν αμετάβλητες.

Στην έκθεση με τίτλο ”In Search of Upside”, η UBS αναφέρει οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να βασίζονται στην ισχυρή ανάπτυξη των χορηγήσεων (15% και 13% εκτιμώμενοι ρυθμοί αύξησης για το 2003 και 2004 αντίστοιχα).

Η ισχυρή αύξηση των χορηγούμενων δανείων υποστηρίζεται, όπως αναφέρει η UBS, από την αύξηση του ΑΕΠ και τον χαμηλό βαθμό πιστωτικής διείσδυσης της εγχώριας αγοράς.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών που προτιμούν οι αναλυτές της UBS είναι η Alpha Bank με ”ουδέτερη σύσταση” και τιμή-στόχο τα 14 ευρώ, έπεται η EFG Eurobank Ergasias με ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχο τα 11,4 ευρώ και τέλος η Εθνική Τράπεζα με ουδέτερη σύσταση και τιμή- στόχο τα 11 ευρώ.

Για την Εμπορική Τράπεζα η σύσταση είναι ”ουδέτερη” και η τιμή-τόχος τα 11,80 ευρώ, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή-στόχος είναι τα 6,3 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Εμπορικής Τράπεζας βρίσκονται σε αναθεώρηση.

Η μετοχή της Alpha Bank αποτελεί την κορυφαία επιλογή των αναλυτών της UBS για την εγχώρια τραπεζική αγορά. Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, η Alpha Bank συνδυάζει δυνατή ανάπτυξη εσόδων με διαδικασίες μείωσης τους κόστους της.

Η EFG Eurobank, όπως αναφέρεται, διαθέτει την καλύτερη τοποθέτηση στην ελπιδοφόρα αγορά των καταναλωτικών προϊόντων, ισχυρή κεφαλαιακή δομή και το πιο προηγμένο δίκτυο διανομής.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα παραμένει ένας παίκτης με υψηλό μερίδιο αγοράς και εξαιτίας του ισχυρού δικτύου της θα εξακολουθήσει να επωφελείται από την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς.

Για την EFG Eurobank τα κέρδη προ φόρων αναμένονται στα 338 εκατ. ευρώ το 2003 και στα 382 εκατ. ευρώ το 2004. Για την Alpha Bank οι προβλέψεις για την προ φόρων κερδοφορία είναι στα 341 και στα 395 εκατ. ευρώ, ενώ για την Εθνική Τράπεζα στα 365 και 417 εκατ. ευρώ, για τα έτη 2003 και 2004 αντίστοιχα.

Για την Εμπορική Τράπεζα προβλέπεται ότι τα κέρδη προς φόρων θα διαμορφωθούν στα 110 εκατ. ευρώ το 2003 και στα 133 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς τα κέρδη προ φόρων εκτιμώνται στα 121 και 156 εκατ. ευρώ, για τα έτη 2003 και 2004 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v