Συντήρηση δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Τάσεις συντήρησης για το Γενικό Δείκτη κυριαρχούν στη Σοφοκλέους, μέσω κυρίως Alpha και Εθνικής, που βοηθούν πλειάδα μετοχών να καταγράφει απόδοση υψηλότερη από αυτή της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον πήχη να ενισχύεται λίγο, ξεπερνώντας τις 1.915 μονάδες, οδηγούμεθα σε μία συνεδρίαση-συντήρησης- αναμονής. Επιφυλακτικοί και αδιάφοροι οι επενδυτές, όπως υποδηλώνουν οι συναλλαγές, κινούνται σε ρυθμό ανάλογο των ευρωπαϊκών αγορών.

Αυτή η φάση συντήρησης-συσσώρευσης, αφής στιγμής κρατά την αγορά υψηλότερα των 1.895 μονάδων, αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη, μεσοπρόθεσμα. Είναι προφανές πως εάν διαμορφωθεί εκ νέου ανοδική τάση στον Dow Jones, ο στόχος για τη Σοφοκλέους θα είναι η επαναπροσέγγιση των 1.965 μονάδων.

Μέχρι τότε όμως θα κυμαίνεται στα τρέχοντα επίπεδα ο δείκτης, βοηθώντας μεμονωμένες μετοχές να καταγράφουν σημαντικότερες αποδόσεις (του δείκτη). Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική περίπτωση των Τσουκαρίδη, ΔΟΛ, Ιντρακόμ Κατασκευές, Ιατρικό, Τεγόπουλου, Υγεία, Αστικά Ακίνητα, Unibrain, Αττικής, κ.α.

Το τελευταίο 15λεπτο να σημειωθεί ότι εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον σε υψηλές τιμές για τη μετοχή της Alpha και προς τα 5,2 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Γενικών Αποθηκών, που ξεπέρασε την ”αντίσταση” των 4,84 ευρώ με κέρδη της τάξης του 8,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v