Ενεργή η συμμετοχή στην αντίδραση της Σοφοκλέους

Βοηθά το κλίμα στις διεθνείς αγορές, περιορίζονται τα προβλήματα από την εφαρμογή του Τ+3 και αντέχει υψηλότερα των 1.895 μονάδων η Σοφοκλέους. Στοιχείο που διαφοροποιεί τη σημερινή συνεδρίαση από τις προηγούμενες, η ενεργότερη συμμετοχή των επενδυτικών σχημάτων στην προσπάθεια αντίδρασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανθεκτική η αγορά, κατάφερε να περάσει αλώβητη το κρίσιμο πρώτο ημίωρο.

Το θετικότερο όλων είναι πως συντηρήθηκε η πλέον ασθενής και αμφίβολη βραχυπρόθεσμη ”στήριξη” των 1.895 μονάδων.

Είναι επίσης ενθαρρυντικό ότι με συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ (11:30 π.μ.) αντέδρασε ο δείκτης προς τις 1.915 μονάδες. Επίσης ενθαρρυντικό είναι πως το γύρισμα αυτό δεν έγινε τόσο μέσω μετοχών του FTSE-20, δηλαδή της Εθνικής, της Alpha ή της Eurobank, αλλά με μια συνολικής αντίδρασης πλειάδα μετοχών από δείκτες χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ή μικρότερης χρηματιστηριακής αξίας.

Τάση έδωσε αναμφίβολη η συμπεριφορά της μετοχής της Κλωνατέξ, η προσέγγιση των 6 ευρώ για τη μετοχή του ΔΟΛ, η διάσπαση ”αντίστασης” για τη μετοχή των Γενικών Αποθηκών, εν κατακλείδι η ενεργότερη συμπεριφορά επενδυτικών σχημάτων.

Δεν θα ήταν υπερβολή πως σήμερα, το έναυσμα, στους διορατικούς το προσέφεραν μετοχές σηματωροί της μεσαίας και όχι της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ακολούθησε βεβαίως η Εθνική, ο ΟΤΕ ή η Alpha.

Αυτό το στοιχείο είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί, καθώς προϋποθέτει αγαστή συνεργασία χρηματιστηριακών, επενδυτικών σχημάτων και... Τραπεζικών ομίλων.

Είναι νωρίς ακόμη να ειπωθεί πως δεν τίθεται πρόβλημα Τ+3 και εξαέρωσης αλλά η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς, μάλλον κάτι τέτοιο μας δείχνει.

Για τη συνέχεια καλό θα ήταν να παραμείνει σημείο αναφοράς η στήριξη των 1.895 μονάδων, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα εύρος διακύμανσης του δείκτη μέχρι τις 1.915 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v