Από τις ευρωαγορές η τάση, προβλέπουν οι ΑΧΕ

Παρόμοια με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα κινηθεί ”πλάγια” με πιθανή την υποχώρηση χαμηλότερα των 1.900 μονάδων. Για τις ευρωαγορές προβλέπεται νευρικότητα, λόγω της μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25%.

Από τις ευρωαγορές η τάση, προβλέπουν οι ΑΧΕ
Οι ευρωπαϊκές αγορές και η αντίδρασή τους στη χθεσινή κατά 25 μονάδες βάσης μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αναμένεται να δώσουν την τάση στην ελληνική αγορά, εκτιμά στο πρωινό της report η Marfin Hellenic.

Εστιάζοντας σε μια συγκεκριμένη μετοχή, που κατά την άποψή της αξίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον, η Marfin ΑΧΕΠΕΥ ξεχωρίζει τη μετοχή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η οποία από την αρχή του μήνα έχει σημειώσει υπεραπόδοση 114%. Οι τρέχουσες τιμές του τίτλου, κατά τη Marfin, δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας.

Εξάλλου, το report αναφέρεται και στη χθεσινή τακτική Γ.Σ. του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την οποία αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ για το 2002. Ακόμη, στη Γ.Σ. έγινε πρόβλεψη για κέρδη και κύκλο εργασιών του 2003, που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Συγκεκριμένα, ο κ. Ευ. Μυτιληναίος προσδιόρισε την κερδοφορία του ομίλου σε 30 εκατ. ευρώ και τον κύκλο εργασιών στα 400 εκατ. ευρώ.

Πλάγια κίνηση της αγοράς ”βλέπει”, σύμφωνα με το χθεσινό εβδομαδιαίο σχόλιό της η Π&Κ χρηματιστηριακή, αναφέροντας ότι οι αποτιμήσεις υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση.

Οπως επισημαίνεται, ο Γ.Δ. έχει από την αρχή του έτους υπεραποδόσει ως τώρα κατά 3,7% σε σχέση με τον Eurostoxx 600. Αναφορικά με τις τράπεζες, η χρηματιστηριακή αναφέρει την άποψη ότι η πιθανότητα πιέσεων στον κλάδο θα προσφέρει ευκαιρίες αγοράς σε πιο ελκυστικές τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι η επενδυτική επιτροπή της Π&Κ αύξησε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό τοποθετήσεων του ιδανικού χαρτοφυλακίου της σε μετοχές σε 75% από 70% - ποσοστό το οποία άφησε αμετάβλητο χθες.

Σημειώνεται ότι το ήμισυ αυτού του ποσοστού αφορά ελληνικές μετοχές και το υπόλοιπο διεθνείς.

Νευρικότητα αναμένει για σήμερα η EFG Eurobank Securities, Καθώς επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κληθούν να αφομοιώσουν την κατά 0,25% μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, η οποία δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τη Wall Street. Για τη σημερινή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η ελληνική αγορά δεν θα διαφοροποιηθεί από τις αγορές της Ευρώπης.

Εξάλλου, θετική πιστεύει η EFG Securities ότι θα είναι για την εταιρία Τηλέτυπος η πώληση του 42% της Multichoice Hellas από την ίδια και την κυπριακή -κατα 100%- θυγατρική της, Τηλέτυπος Κύπρου.



Το κλείσιμο του εξαμήνου και η αρνητική κίνηση των αγορών, εκτιμά η Fortius Finance, συνηγορούν για κίνηση του Γ.Δ. χαμηλότερα των 1.900 μονάδων, με την πορεία ωστόσο να εξαρτάται και από την ύπαρξη ή μη επενδυτικού ενδιαφέροντος για τράπεζες και ΟΤΕ.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v