ΧΑ: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις

Ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αντίδραση δεικτοβαρών μετοχών, με αιχμή την Εθνική που κυμαίνεται και πάλι στα 15 ευρώ, πλην όμως η αγορά θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να διατηρηθεί στο εύρος 1.895-1.905. Αυξημένος ο τζίρος, ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανής όσο και προσεκτική η προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να διαμορφωθεί εκ νέου ανοδική τάση. Η αποτελεσματικότητα της προσπάθειας είναι βέβαια σε άμεση συνάρτηση με την πορεία των ξένων αγορών, δηλαδή, κατά κύριο λόγο, της Νέας Υόρκης.

Πάντως μέχρι στιγμής, η σταθεροποίηση της αγοράς και η προσπάθεια αναστροφής, φέρνει το δείκτη μεταξύ 1.895-1.905 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 35 εκατ. ευρώ (11:54). Είναι ενθαρρυντικό ότι στο σύνολό του οι μετοχές των Εμπορικής, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, αντιδρούν θετικά.

Βέβαια οι αγοραστές δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά λίγο πριν από τις 12:00, όταν ο δείκτης οριακά υποχώρησε προς τις 1.898 μονάδες. Θα φανεί στη συνέχεια κατά πόσο ο δείκτης θα παραμείνει εντός του ανωτέρου εύρους, με τη ”συνδρομή” των ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Έχει σημασία να φανεί μέχρι τις 13:00-13:30, ότι η τάση προς τις 1.950 μονάδες διατηρείται ενεργή. Αυτό βοηθά και στο υπόλοιπο, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, όπως δηλαδή αυτό καταγράφθηκε στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Η πλειονότητα των μετοχών αντιδρούσε θετικά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η επανεργοποίηση επενδυτικών σχημάτων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Με άνοδο 14,35% (στα 5,42 ευρώ) κινείται η μετοχή της Hellas Can μετά την δημόσια πρόταση εξαγοράς στα 5,5 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, στις 13:15, πραγματοποιήθηκε πακέτο 5.628.000 τεμαχίων (ποσοστό 1,03%) στη μετοχή της Panafon Vodafone, στην τιμή των 5,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v