ΑΧΕ: Από deals, Γκρίνσπαν, διεθνείς αγορές η τάση

Πιθανή εκτιμούν οι χρηματιστηριακές την αποκόμιση κερδών, αν και το ενδεχόμενο υποχώρησης της αγοράς εμφανίζεται περιορισμένο. Σημαντική θεωρούν την επίδραση των γεγονότων στο εξωτερικό λόγω και της ανακοίνωσης της FED, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της Hellas Can.

ΑΧΕ: Από deals, Γκρίνσπαν, διεθνείς αγορές η τάση
Η νευρικότητα στις περισσότερες αγορές θα συνεχίσει να επηρεάζει και το ελληνικό χρηματιστήριο, παρατηρεί στο πρωινό report της η EFG Eurobank Securities, ενώ πιστεύει ότι οι εξελίξεις στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να υπαγορεύουν την κατεύθυνση και στην εγχώρια αγορά.

Αναφορικά με το θέμα της δημόσιας προσφοράς που κατέθεσε για την Hellas Can η Crown, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η προσφερόμενη τιμή των 5,5 ευρώ αποτελεί premium 16% έναντι της τιμής κλεισίματος της Τρίτης και 18,3% σε σχέση με τον μέσο όρο της τιμής τον τελευταίο μήνα.

Η Marfin Hellenic, παρότι βλέπει ως πιθανό το ενδεχόμενο αποκόμισης κερδών, εκτιμά ως περιορισμένο το ενδεχόμενο υποχώρησης της αγοράς, καθώς παρατηρείται ενδιαφέρον σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Εν όψει και της ανακοίνωσης της FED, αναφέρεται, οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να αποτελούν τη σημαντικότερη εξωτερική επίδραση.

Σύμφωνα με τη Marfin, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν αναμφίβολα οι μετοχές της Hellas Can, λόγω των χθεσινών εξελίξεων, και το πιθανότερο είναι να προκαλέσουν την αναβίωση παρόμοιου σεναρίου για την περίπτωση της Panafon Vodafone.

Για το θέμα της Hellas Can, η Marfin Hellenic σημειώνει ότι (συμπεριλαμβάνοντας και το μέρισμα των 0,10 ευρώ) το προσφερόμενο premium υπολογίζεται σε 18,1% από την τιμή κλεισίματος και σε 20,4% σε σχέση με τον μέσο όρο της τιμής τον τελευταίο μήνα.

Ως πιο πιθανή προβάλλει σήμερα η κίνηση του Δείκτη σε θετικές περιοχές, επισημαίνει η Fortius Finance, λόγω μιας δικαιολογημένης αντανακλαστικής αντίδρασης μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις.

Εξάλλου, για ”σαφή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος” κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη εταιρική κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v