Δικές του ”ισορροπίες” καλείται να βρει το ΧΑ

Εν αναμονή της πρόσκρουσης στο επίπεδο των 1.865 μονάδων δείχνει να κινείται στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις η Σοφοκλέους, ενώ με δεδομένη την έλλειψη αντίδρασης στις ευρωαγορές μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων, καλείται σήμερα να βρει τις δικές της νέες ισορροπίες.

Η κίνηση της Σοφοκλέους και δη του γενικού δείκτη κατά το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών χθες, παραπέμπει σε συνέχιση της πτωτικής κίνησης και σήμερα, τουλάχιστον έως ότου ο δείκτης, αλλά και η αγορά ως αγορά, προσκρούσουν σε επίπεδα τιμών στα οποία οι πωλητές δεν θα διέπονται από την ίδια τάση φυγής που εμφάνισαν χθες και κυρίως επίπεδα, όπου θα εμφανιστεί bid.

Δύο είναι τα βασικά σημεία αναφοράς. Πρώτον η ικανοποιητική κίνηση του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μια κίνηση που θεωρητικά ήρθε ”κόντρα” στη διεθνή τάση, αλλά και το ότι μας έχει συνηθίσει ο τίτλος σε πτωτικές συνεδριάσεις.

Εάν ο ΟΤΕ συνεχίσει την πορεία αυτονόμησης, τότε θα αρκούσε η συνδρομή της ΔΕΗ και μίας εκ των μεγάλων τραπεζών, για να μπορέσει ο δείκτης να δημιουργήσει ένα τοπικό χαμηλό και από εκεί να ξεκινήσει η αντίδραση.

Το δεύτερο σημείο αναφοράς αναιρεί την πρώτη θεωρία, ως προς το σκέλος των εντονότατων πιέσεων που δέχθηκαν χθες οι τράπεζες, σε μια συνεδρίαση που αποδείχτηκε εν τέλει κάκιστη, όσον αφορά την πορεία των διεθνών αγορών.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι ούτε και σήμερα οι ευρωαγορές αντιδρούν στο άνοιγμα, παρότι προέρχονται από απώλειες 1,5% και μεγαλύτερες, δεν βλέπει κανείς το λόγο γιατί θα πρέπει η Σοφοκλέους σε επίπεδο γενικού δείκτη, να αντιδράσει πριν προσκρούσει στο επίπεδο των 1.865 μονάδων ή ακόμη και στις 1.840.

Τέλος να σημειώσουμε ωστόσο ότι άλλο δείκτης- άλλο αγορά, και σήμερα θα δούμε αν υπάρχουν ακόμη τάσεις αυτονόμησης και κάποια επενδυτικά σχήματα που ”φιλοτιμούνται” να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v