Σοφοκλέους αγάπη μου...

Δεν έχει σημασία αν ο γενικός δείκτης ανεβαίνει ή κατεβαίνει. Αυτό που μας εξάρει είναι το γεγονός ότι υπάρχει αγορά. Μετά από πολύ καιρό μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε μεγαλοπρεπώς!

Σοφοκλέους αγάπη μου...
Δεν έχει σημασία αν ο γενικός δείκτης ανεβαίνει ή κατεβαίνει. Αυτό που μας εξάρει είναι το γεγονός ότι υπάρχει αγορά. Μετά από πολύ καιρό μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε μεγαλοπρεπώς!

Ένας ραντιέρης δεν μπορεί να καταλάβει και πολύ περισσότερο να νιώσει την γοητεία της αγοράς. Τον εθισμό που μπορεί να προκαλέσει η επιβεβαίωση μιας πρόβλεψης. Την χαρά που νιώθει ένας επενδυτής που συμμετέχει στην ανάπτυξη μιας εταιρίας. Ο ραντιέρης χάνεται μέσα στην μιζέρια του τόκου...

Αν κάτι μας στεναχωρούσε εδώ και πολλούς μήνες ήταν ο πλήρης διασυρμός της αγοράς. Αντίθετα, μας χαροποιεί το γεγονός ότι η αγορά αλλάζει σιγά – σιγά. Αποκτά tempo. Δεν μπαίνουν όλες οι μετοχές μέσα σ’ ένα τσουβάλι για να πεταχτούν στην συνέχεια στον βυθό του Σαρωνικού.

Από εκεί και πέρα το ταξίδι προς την Ιθάκη κρύβει πολλές παγίδες. Ερινύες και Κύκλωπες παραφυλάνε σε κάθε στροφή. Η αγορά θέλει προσοχή και κυρίως γνώσεις. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όποιος αντέχει δεν έχει παρά να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον στίβο της αγοράς. Όποιος δεν αντέχει, αλλά θέλει να συμμετέχει στο παίγνιο, μπορεί να αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια...

Το δυσάρεστο είναι ότι η Σοφοκλέους έχει απογοητεύσει έναν μεγάλο αριθμό επενδυτών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν τις τιμές των μετοχών να ανέβουν λίγο ακόμη για να πετάξουν από πάνω τους το βαρύ φορτίο που κουβαλάνε στην πλάτη τους εδώ και πολύ καιρό.

Έχουμε συναντήσει αρκετούς επενδυτές αυτής της κατηγορίας. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους κυρίως μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Για τον λόγο αυτόν εκτιμούμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα για όλη την αγορά. Όπως επίσης ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος για να συμπληρωθεί ο ικανός εκείνος αριθμός επενδυτών που θα μας πάει ένα βήμα παραπέρα.

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v