Για ”στηρίξεις” ψάχνει η Σοφοκλέους

Η αγορά φαίνεται να αφήνεται να βρει τις μεσοπρόθεσμες ”στηρίξεις” της. Εντείνονται οι πωλήσεις και οι πιέσεις στην Εθνική, ενώ η πλειονότητα των μετοχών κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Η τάση θα κριθεί το μεσημέρι με το κλείσιμο των παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα των 1.900 μονάδων η αγορά, με συναλλαγές περίπου 23 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο. Η προσπάθεια αντίδρασης που επιχειρήθηκε στην αρχή θα μπορούσε να θεωρηθεί ανώφελη και ελάχιστα διερευνητική των προθέσεων των εν δυνάμει πωλητών.

Η μετοχή της Εθνικής δέχεται μέχρι στιγμής τις μεγαλύτερες πιέσεις, από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ ανάλογη εικόνα έχουν και οι θυγατρικές της Ασφαλιστική, Χαρτοφυλακίου και Αποθηκών.

Ρευστοποιούνται όμως και επιμέρους δεικτοβαρείς μετοχές με επίκεντρο τη ΔΕΗ (15,2 ευρώ), προκειμένου να οδηγηθεί χαμηλότερα η αγορά. Η μετοχή της Εμπορικής στα 16,6 ευρώ (-2,7%) απλά επιβεβαιώνει τις ρευστοποιήσεις που πραγματοποιούνται για κατοχύρωση κερδών.

Η συνολικότερη εικόνα της αγοράς είναι αρνητική καθώς λιγότερες των 40 μετοχών αντιδρούν, ενώ στην πλειονότητά τους υποχωρούν, χωρίς όμως ιδιαίτερη μέχρι στιγμής προσφορά.

Θα πρέπει για τη συνέχεια να πείσει η αγορά ότι βρίσκει στηρίξεις, και κάτι τέτοιο θα φανεί κυρίως μέσω της πορείας της Εθνικής και δευτερευόντως μέσω των ΔΕΗ, ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v