”Κλειδί” της τάσης τα παράγωγα, λένε οι ΑΧΕ

Για συνέχεια της αποκόμισης κερδών κάνουν λόγο οι χρηματιστηριακές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η αυξημένη μεταβλητότητα που προσθέτει η λήξη της σειράς των παραγώγων είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμη και σε άνοδο.

”Κλειδί” της τάσης τα παράγωγα, λένε οι ΑΧΕ
Πιθανή εκτιμά η Marfin Hellenic στο πρωινό της report τη συνέχιση της αποκόμισης κερδών και σήμερα, αν και, όπως επισημαίνει, η έλλειψη αρνητικών νέων από το εξωτερικό αναμένεται να καταστήσει την οποιαδήποτε καθοδική κίνηση ”αγοραστική ευκαιρία”.

Οπως επίσης αναφέρεται στο report της Marfin, η Βουλή ψήφισε τροπολογία, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας, αν και ”καλεί” για υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από το οικονομικό έτος 2004, δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομίας να παρατείνει την έναρξη εφαρμογής τους μέχρι το 2005.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Τηλέτυπος, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, λόγω του χθεσινού της deal με τη Netmed.

Αδύναμο εκτιμά το διεθνές κλίμα στο πρωινό της report η EFG Eurobank Securities, κάτι που αναμένει να οδηγήσει σε συνέχεια της αποκόμισης κερδών στην ελληνικής αγορά και σε δοκιμή των 1.900 μονάδων για τον δείκτη. Επιπλέον, η εκπνοή της σειράς των παραγώγων θα επιτείνει τη μεταβλητότητα.

Ως εξαιρετικά αρνητική κρίνει τη χθεσινή συνεδρίαση το πρωινό report της Fortius Finance, κυρίως λόγω του υψηλού όγκου συναλλαγών σε πτωτικό φόντο. Για σήμερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει κίνηση του Γ.Δ. σε αρνητικές περιοχές, αν και, όπως αναφέρει, λόγω της λήξης των παραγώγων και της μεταβλητότητας που με αυτόν τον τρόπο προστίθεται, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ανοδική συνεδρίαση.

Το διεθνές περιβάλλον θα παίξει τον πρώτο ρόλο στη σημερινή πορεία της αγοράς, εκτιμά στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, ενώ οι όγκοι συναλλαγών επισημαίνονται ως υψηλοί.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v