Αγορές στην περιφέρεια

Η απαραίτητη ενδοσυνεδριακή διόρθωση έγινε, η μετοχή του ΟΤΕ αντιδρά και στον κατασκευαστικό κλάδο παρουσιάζεται αυξημένη κινητικότητα. Περισσότερες οι κερδισμένες μετοχές, τη στιγμή που συνεχίζεται η ήπιων τόνων συσσώρευση στον τραπεζικό κλάδο. Ενδεχόμενη εκ νέου υποχώρηση προς τις 1.937 μονάδες, απλώς θα επιβεβαιώσει τη βάση υψηλότερα των 1.925.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με διάρκεια περίπου σαράντα λεπτών και τζίρου 35 εκατ. ευρώ ήταν η μικρή διόρθωση, η οποία πίεσε τον Δείκτη προς τις 1.937 μονάδες, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ανθεκτικότητα των 1.925 μονάδων.

Σταδιακά επανέκαμψε προς τις 1.945 μονάδες ο Δείκτης, με αιχμή τον ΟΤΕ, η τιμή του οποίου ενισχύθηκε προς τα 10,6 ευρώ (2,7%).

Τάση και κλίμα σε ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς διαμόρφωσε και η γενικότερη αναστροφή της τάσης στις μετοχές σηματωρούς των Κλωνατέξ, Νάουσας, Γιαννούση.

Τεχνικά, η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας ακόμη διόρθωσης και πάλι προς την περιοχή των 1.937 μονάδων. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα πρόκειται για μια ενθαρρυντική ένδειξη, καθώς θα δημιουργείται ”διπλή στήριξη” πιο ψηλά από τις 1.925 μονάδες.

Στις τράπεζες επιβεβαιώνεται η διάθεση συντήρησης– συσσώρευσης με οριακή τη διακύμανση της Εθνικής, της Eurobank και μεγαλύτερη των Εμπορικής, Alpha. Σταδιακά ενισχύονται οι συναλλαγές και οι μετοχές από τον κατασκευαστικό κλάδο, όπου επιχειρείται να κινηθούν προς ψηλότερα επίπεδα τιμών.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στις 11.55’ ο Δείκτης κινήθηκε οριακά θετικά, με πλειάδα μετοχών να ακολουθεί. Μετοχές όπως οι CPI, Στρίντζης, Σάνυο, Υγεία, Σωληνουργεία Κορίνθου, Χατζηιωάννου, Σαράντης, ΑΕΓΕΚ, Autohellas, Lavipharm, Βάρδας, Κανάκης κινούνται με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι μετοχές των ΑΛΤΕ, ΕΣΧΑ και Alfa Alfa Holdings.

Χαμηλών τόνων και περισσότερο συνεδρίαση ζύμωσης – αναδιανομής της τράπουλας η σημερινή, διαμορφώνει ένα εύρος 1.935 – 1.960 μονάδων για την επόμενη ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v