Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec: Το Χ.Α. μπορεί και υψηλότερα

Την εκτίμηση ότι περαιτέρω άνοδος της Σοφοκλέους είναι δυνατή, αν ”βοηθήσουν” οι ξένες αγορές, περιέχει το report Ιουνίου της EFG Eurobank Securities, ενώ επισημαίνεται ότι πλέον η ελληνική αγορά διαθέτει ”μερικά γνωρίσματα που της έλειπαν”. Δείτε τα top picks της ΑΧΕ, αλλά και την προειδοποίηση για το ενδεχόμενο ”πικρής απογοήτευσης”... διεθνώς.

EFG Sec: Το Χ.Α. μπορεί και υψηλότερα
Με τον τίτλο ”Καυτό καλοκαίρι μπροστά;” κυκλοφόρησε το μηνιαίο report του τμήματος αναλύσεων της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής για το μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, το ”κλειδί” για μια καλύτερη απόδοση από τα τωρινά επίπεδα βρίσκεται στα χέρια των διεθνών αγορών, με τις ΗΠΑ να παραμένουν ο κυρίαρχος οδηγός των εξελίξεων.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ελληνική αγορά μετοχών θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω ανοδικά, καθώς την παρούσα χρονική στιγμή διαθέτει μερικά γνωρίσματα που της έλειπαν για πολύ καιρό, όπως είναι η θετική εσωτερική ψυχολογία, οι βάσιμες ελπίδες για την περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά και οι ικανοποιητικές αποτιμήσεις, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον θα είναι ενθαρρυντικές.

Οι αναλυτές της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής πιστεύουν ότι αν οι διεθνείς αγορές μετοχών συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, τότε και η εγχώρια αγορά μετοχών θα μπορούσε να προσπαθήσει να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης, ενώ τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και φάσεις διόρθωσης στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.

Επιπλέον, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι το ”στοίχημα” αναφορικά με τη διεθνή οικονομική ανάκαμψη είναι προς το παρόν πολύ μεγάλο, κι επισημαίνουν ότι εάν οι πιθανότητες αντιστραφούν, το γεγονός αυτό θα προκαλέσει ”πικρή απογοήτευση”.

Όπως αναφέρεται, στη θετική ορμή της ελληνικής αγοράς μετοχών βοήθησαν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των τραπεζών, σε συνδυασμό με τους παράγοντες που προκάλεσαν το ράλι στις διεθνείς αγορές μετοχών, όπως η εξάλειψη του πολεμικού κινδύνου, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και οι ελπίδες για την ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ενώ η άνοδος προήλθε από τη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών, το πρόσφατο εγχώριο ράλι βοηθήθηκε από τρεις παράγοντες: τη θετική εγχώρια ψυχολογία, τις λογικές αποτιμήσεις και την καλή τεχνική εικόνα.

Για τον τραπεζικό κλάδο, οι αναλυτές της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους πιθανόν να ασκήσουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα του εξαμήνου, ενώ παρ’ όλο που οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με premium έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους, το κλίμα παραμένει θετικό, κυρίως λόγω των σεναρίων περί συγχωνεύσεων, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για πτώση να περιορίζεται.

Τέλος, οι κορυφαίες επιλογές (top picks) της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής είναι οι μετοχές των CosmOTE, Panafon Vodafone, Τιτάν, ΔΕΗ, Coca-Cola 3E, Άκτωρ και Hyatt Regency.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v