Νέο ράλι με αιχμή τράπεζες - ΟΤΕ

Οι μετοχές της Εθνικής (5,19%), της Εμπορικής (7,61%%) και του ΟΤΕ (2,91%), αλλά και 300 περίπου τίτλοι με θετικό πρόσημο οδηγούν την αγορά στην περιοχή των 1.960 μονάδων. Σε υψηλά επίπεδα οι συναλλαγές, ενώ επιχειρείται περιορισμένης ακόμη έκτασης διάχυση ρευστότητας προς μετοχές εταιριών που δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ανάσα και περιθώρια φθηνότερων τιμών για όσους προσβλέπουν σε διόρθωση, κινείται η αγορά. Σε πρώτη φάση εξασφαλίζεται η ”στήριξη” (της προηγούμενης υψηλής τιμής) των 1.945 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 109 εκατ. ευρώ (13:30).

Ακριβώς επειδή πρόκειται για συναλλαγές, δηλαδή αγορές, που πραγματοποιούνται προς το +2,7% του Γενικού Δείκτη, το +5% της Εθνικής, τον +7% της Εμπορικής το +3% του ΟΤΕ, το +2,5% της Eurobank, είναι προφανές πως οδηγούμεθα, τουλάχιστον, άμεσα σε καταγραφή νέου ”υψηλού”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι εγχώριοι θεσμικοί προσπαθούν εδώ και περίπου... 250-300 μονάδες να τοποθετηθούν προσβλέποντας σε διόρθωση, ενδέχεται να αγοράσουν τελικά κοντά στοδιχίλιαρο”.

Το ενθαρρυντικό της όλης υπόθεσης είναι πως τελευταία ”ξυπνούν” μετοχές εταιριών που είχαν υστερήσει, εμφάνιζαν υποαπόδοση σε σχέση με το δείκτη.

Ανοδική η τάση για παράδειγμα στη μετοχή του Κορασίδη (1,73 ευρώ) αφυπνίζεται ο Σαράντης, στα 2,7 ευρώ ο Κωτσόβολος, ξεπερνά το 1 ευρώ η LogicDis, ανεβάζει τζίρο ο Μαίλλης, φθάνει στα 2,14 ευρώ η Μηχανική, συνεχίζουν οι εκδοτικές, χτυπά 10% ο Μυτιληναίος, ενισχύεται ο Φουρλής, ξεκινά η Λάμδα (να σημειωθεί ότι την ειδική διαπραγμάτευση στη θυγατρική της Eurobank έχει αναλάβει η χρηματιστηριακή της Εθνικής) και πολλών ακόμη περιπτώσεων.

Για την επόμενη ώρα, προέχει αφενός μεν η διασφάλιση των 1.945 μονάδων, η συντήρηση του εύρους διακύμανσης προς τις 1.970 και βεβαίως η καταγραφή νέας ”υψηλής” τιμής, πολύ κοντά στο ”κλείσιμο”.

Οι συναλλαγές, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνουν υψηλές, ανεβάζοντας ακόμη πιο πάνω το δείκτη για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v