Νέο δυναμικό ξεκίνημα στη Σοφοκλέους

Η περιοχή των 1.945 μονάδων (προηγούμενη υψηλή τιμή) μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς-στήριξη για την προδιαγραφόμενη αντίδραση προς τις 2.000 μονάδες. Συνολική η αντίδραση της αγοράς, με αγοραστές που παραπέμπουν σε τζίρο 200 και πλέον εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 33 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο, η συνεδρίαση ξεκίνησε έντονα ανοδικά και με ελάχιστες επιφυλάξεις για τον επόμενο στόχο-τιμή.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη μισή ώρα, ο τζίρος κυμάνθηκε σε επίπεδα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, όσο δηλαδή πραγματοποιούνταν στις συνεδριάσεις εκείνης της περιόδου.

Η επιθετικότητα της μετοχής της Εθνικής προδιάγραψε εξ αρχής την τάση, που σε συνδυασμό με τον εγκλωβισμό των πωλητών στον ΟΤΕ φέρνουν πολύ νωρίς την αγορά προς τις 1.950 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ενδοσυνεδριακή υψηλή τιμή, είχε διαμορφωθεί στις 1.945 μονάδες, σημείο αναφοράς για τη συνέχεια. Τεχνικά εφόσον παραμένει ενεργή αυτή η κίνηση, οι 1.945 μονάδες θα πρέπει να θεωρηθούν ως η βραχυπρόθεσμη στήριξη της προδιαγραφόμενης κίνησης προς τις 2.000 μονάδες.

Συνολικότερη η κίνηση στη Σοφοκλέους, με την πλειονότητα των μετοχών να προσφέρεται για ενδοσυνεδριακό ”παιχνίδι”, έντονες αποδόσεις και διακυμάνσεις. Δεν είναι τυχαίο πως η αγορά πραγματοποιεί συναλλαγές, δηλαδή βρίσκει αγοραστές σε άνοδο και με την Εθνική περίπου στο +4%.

Κύκλοι της Εθνικής, αποδίδουν την ασυγκράτητη αντίδραση της μετοχής, όχι μόνο στην προσδοκία για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και στις… προνομιακές κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει του ομολογιακού.

Παρεμπιπτόντως αναφέρεται ότι η μέση τιμή κτήσης της ΔΕΚΑ στην Εθνική έχει διαμορφωθεί περίπου στα 34 ευρώ. Για τη συνέχεια, θα πρέπει να προσεχθούν μετοχές που μέχρι στιγμής εμφανίζουν απόδοση χαμηλότερη του δείκτη, αλλά τελευταία παρουσιάζουν αυξημένο τζίρο και συναλλακτικότητα.

Λογικά το ”έξυπνο” χρήμα θα αναζητήσει διέξοδο σε μετοχές που έχουν ”υστερήσει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v