Προέχει η δημιουργία βάσης πέριξ των 1.920

Προτιμότερη για το κλείσιμο της εβδομάδας θα ήταν η διασφάλιση μιας πειστικής βάσης ”στήριξης” πέριξ των 1.920 μονάδων. Απαιτείται για τις επόμενες δυο– τρεις συνεδριάσεις μια μικρή συσσώρευση δυνάμεων και εναλλαγή θέσεων, προκειμένου να σταθεροποιηθούν στα 200 – 240 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προέχει η διασφάλιση μιας πειστικής ”στήριξης”, παρά μια ενδεχόμενη νέα σημαντική βελτίωση του Δείκτη. Αυτή είναι τουλάχιστον η εκτίμηση χρηματιστηριακών στελεχών, τα οποία λόγω τριημέρου αναφέρουν πως θα ήταν καλύτερα για την αγορά μας να ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη με ανθεκτική και ισχυρή υποστήριξη των 1.920 μονάδων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση φάνηκε ξεκάθαρα πως την κατάλληλη στιγμή βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις που θα λάβουν τη σκυτάλη για να συνεχίσουν την ανοδική πορεία.

Μετά από μια ολιγοήμερη στάση των ισχυρών τραπεζικών μετοχών, ”έτρεξαν” οι μικρές, για να αναλάβουν και πάλι χθες Εθνική, αλλά και Εμπορική.

Πολύτιμη η στήριξη για τον FTSE –20 της μετοχής της ΔΕΗ, με νέα υψηλή τιμή στα 15,42 ευρώ, επίπεδο που θα επιχειρηθεί να κατοχυρώσει σήμερα ή από την ερχόμενη Τρίτη.

Κλάδος- σηματωρός ο εκδοτικός ενισχύει τις θετικές εκτιμήσεις και τα ενδεχόμενα. Θα πρέπει όμως να σταθούμε στην επανενεργοποίηση και επανεμφάνιση στο προσκήνιο των κατασκευών.

Παλαιότερα, συνηθίζονταν ο κατασκευαστικός κλάδος να προηγείται ή να ακολουθεί των αντιδράσεων του τραπεζικού, ή εν πάση περιπτώσει να λειτουργεί συμπληρωματικά σε σχέση με αυτόν.

Η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου, περισσότερο όμως οι αυξημένες συναλλαγές σε μια δεκάδα μετοχών του, ενισχύουν την ανοδική τάση.

Προσφέρουν δε μια εναλλακτική, βραχυπρόθεσμα, επιλογή για όσους θέλουν να αποκομίσουν κέρδη από έναν κλάδο και μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο του Δείκτη.

Μετοχές σηματωροί σήμερα, πέραν βεβαίως των 4-5 δεικτοβαρών τίτλων, η ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΚΑΕ, αλλά και Πειραιώς. Από το υπόλοιπο τμήμα της αγοράς οι μετοχές των Μπαλλή, Έλτον, ΔΟΛ, ΑΕΓΕΚ, Ρόκας, Chipita, Εθνική Ακινήτων, Φοίνιξ κ.α.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v